Σωκράτης Βαρδάκης: «Χρέος μας να θυμόμαστε, να μη σιωπούμε, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Ήταν το 2005, όταν ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος, 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς – Μπίρκεναου, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Πολωνία, από τα σοβιετικά στρατεύματα.
Σήμερα θυμόμαστε το μέγεθος της φρίκης που βίωσαν εκατομμύρια Εβραίοι από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που χάθηκαν με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο στο Ολοκαύτωμα.
Η μέρα αυτή αποτελεί ακόμα μια αφορμή για να μην ξεχάσουμε ποτέ τον παραλογισμό και την οδύνη που γεννούν η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και η προκατάληψη. Είναι μια αφορμή για να κοιτάξουμε ξανά στο παρελθόν, προκειμένου να σταθούμε απέναντι στον αναζωπυρωμένο ρατσισμό και το μίσος με τα οποία δηλητηριάζουν το παρόν και το μέλλον μας διάφορες νεοναζιστικές ομάδες.
Η χώρα μας πολέμησε λυσσαλέα τον φασισμό και τον ναζισμό. Ο λαός μας πότισε με το αίμα του, τα χώματα του τόπου μας, προασπίζοντας την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία.
Χρέος δικό μας να θυμόμαστε. Να μη σιωπούμε. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...

Προειδοποίηση Λούκας Κατσέλη μέσω MEGA News 104,6:...

Δριμεία κριτική από την πρώην υπουργό για τα ζητήματα...

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...

Προειδοποίηση Λούκας Κατσέλη μέσω MEGA News 104,6:...

Δριμεία κριτική από την πρώην υπουργό για τα ζητήματα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Εντοπίστηκαν να αναζητούν λαγούς με προβολέα – Πρόστιμο 1.000 ευρώ και αυτόφωρο

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρέθηκαν δύο άτομα στην...

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,...

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου “εντόπισε” η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...