Σωκράτης Βαρδάκης: «Χρέος μας να θυμόμαστε, να μη σιωπούμε, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Ήταν το 2005, όταν ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος, 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς – Μπίρκεναου, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Πολωνία, από τα σοβιετικά στρατεύματα.
Σήμερα θυμόμαστε το μέγεθος της φρίκης που βίωσαν εκατομμύρια Εβραίοι από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που χάθηκαν με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο στο Ολοκαύτωμα.
Η μέρα αυτή αποτελεί ακόμα μια αφορμή για να μην ξεχάσουμε ποτέ τον παραλογισμό και την οδύνη που γεννούν η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και η προκατάληψη. Είναι μια αφορμή για να κοιτάξουμε ξανά στο παρελθόν, προκειμένου να σταθούμε απέναντι στον αναζωπυρωμένο ρατσισμό και το μίσος με τα οποία δηλητηριάζουν το παρόν και το μέλλον μας διάφορες νεοναζιστικές ομάδες.
Η χώρα μας πολέμησε λυσσαλέα τον φασισμό και τον ναζισμό. Ο λαός μας πότισε με το αίμα του, τα χώματα του τόπου μας, προασπίζοντας την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία.
Χρέος δικό μας να θυμόμαστε. Να μη σιωπούμε. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μπακογιάννη: Βλέπω αλαζονεία σε κάποιους υπουργούς –...

Πυρά Μπακογιάννη σε υπουργούς της κυβέρνησης - «Μετά από...

CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ευρύτερη σύγκρουση...

Στην ανάλυσή του, το αμερικανικό μέσο επισημαίνει ότι το...

Μπακογιάννη: Βλέπω αλαζονεία σε κάποιους υπουργούς –...

Πυρά Μπακογιάννη σε υπουργούς της κυβέρνησης - «Μετά από...

CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ευρύτερη σύγκρουση...

Στην ανάλυσή του, το αμερικανικό μέσο επισημαίνει ότι το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηθική για τους μαθητές αντί για θρησκευτικά – Τι αλλάζει στα σχολεία με το νέο μάθημα

Η «Ηθική» στα σχολεία καθιερώνεται ως το νέο εναλλακτικό...

Κρήτη: Η τουριστική σεζόν «τραβάει» μέχρι τον Νοέμβριο – Υψηλές πτήσεις στο Ηράκλειο

Με γεμάτα αεροπλάνα και αυξημένη κίνηση συνεχίζεται ο Σεπτέμβριος...

Αλκοόλ χωρίς «φρένο» για τους ανηλίκους στην Κρήτη – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τέσσερις στους δέκα 16χρονους καταναλώνουν πέντε ή περισσότερα ποτά...