Σωματειο Διανομέων:Πανελλαδικό κάλεσμα για δράση

Το σωματείο θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και έδωσαν από το υστέρημα τους για να στηρίξουν τον συνάδελφο που είχε σοβαρό ατύχημα την ώρα που εργαζόταν .

Η σημασία του να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας αποδείχτηκε άλλη μια φορά , και μας θυμίζει πως όσο πιο πολλοι είμαστε τόσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.

Το ατύχημα του συναδέλφου μας δεν ήταν το μόνο σε έναν χρόνο πανδημίας. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο είχαμε 11 θανατηφόρα ατυχήματα πανελλαδικά στον κλάδο μας. Η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έσπασε κάθε προηγούμενο , η δουλειά μέσα από τα καταστήματα , μεταφέρθηκε στους δρόμους και τα σπίτια. Η αναγνώριση μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια. Τα ατελείωτα ωράρια, η δουλειά σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα , η ανασφάλιστη εργασία , τα κακοσυντηρημένα μηχανάκια , τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν πάλι εμάς και όχι την εργοδοσία καθώς και η μη ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να τα αλλάξει όλα αυτά αλλά φέρνει νέο νόμο ο οποίος μονιμοποιεί όλα τα παραπάνω και φέρνει κατάργηση 8ωρου και 5ημερου μειώσεις μισθών και εργοδοτικών εισφορών ,απλήρωτες υπερωρίες και διευθέτηση ωραρίου σε βάθος εξαμήνου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας και χαιρετίζουμε τα αιτήματα τους. Ανταποκρινόμαστε στο Πανελλαδικό κάλεσμα για δράση μαζί με 46 σωματεία την Παρασκευή στις 9 Απριλίου 18:00 στην πλατεία δημοτικής αγορά και βάζουμε τα δικά μας αιτήματα
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Υποχρεωτική Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους διανομείς
Μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα προστασίας (κράνος κτλ) με ευθύνη της εργοδοσίας
Μηχανάκια Εξοπλισμός συντήρηση και έξοδα κίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση
Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery
Ν. ΧΑΝΙΩΝ ¨ΙΩΣΗΦ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ¨
Μάρκου Μποτσαρη 68

Τα σχόλια είναι κλειστά.