Σπάνιο φαινόμενο με ευθυγράμμιση πέντε πλανητών σήμερα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Ημερομηνία:

Μόλις ξεκίνησε επίσημα το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο και στον ουρανό έχουν δώσει “ραντεβού” πέντε πλανήτες και συγκεκριμένα οι Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος. Η σπάνια σύνοδός τους δεν θα γίνει ξανά ορατή πριν το 2040.

Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και με γυμνό μάτι πριν την αυγή έως τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ενώ το Σάββατο, 25 Ιουνίου, στη «συνάντηση των πέντε» θα παρεισφρήσει και η Σελήνη (“εκπροσωπώντας” τη Γη), ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη.

Είναι, μεταξύ άλλων, μία σπάνια ευκαιρία να δει κανείς τον Ερμή, τον κοντινότερο στον Ήλιο πλανήτη του ηλιακού συστήματός μας, ο οποίος συνήθως «εξαφανίζεται» λόγω του έντονου ηλιακού φωτός.

Οι πλανήτες θα φαίνονται σαν ένα “κολιέ από μαργαριτάρια” κοντά στον ορίζοντα και μάλιστα με τη σειρά που πράγματι απέχουν από τον Ήλιο.

Η καλύτερη ώρα για παρατήρηση εκτιμάται ότι είναι 45 έως 90 λεπτά πριν την ανατολή του Ήλιου, σε κατεύθυνση ανατολική, ιδανικά με σημείο παρατήρησης κάποιο ψηλό σημείο, όπως λόφο.

Μετά τον Ιούνιο οι πλανήτες θα τραβήξουν σταδιακά ο καθένας τον δικό του δρόμο και θα φαίνονται και πάλι διάσπαρτοι στον ουρανό.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Απεργία 1ης Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία,...

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Απεργία 1ης Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία,...

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related