Σπέρμα του πεθαμένου γιου της χρησιμοποίησε η ηθοποιός που απέκτησε παιδί στα 68 της με παρένθετη

Σπέρμα του πεθαμένου γιου της χρησιμοποίησε η ηθοποιός που απέκτησε παιδί στα 68 της με παρένθετη

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η επιλογή της ηθοποιού Άνα Ομπρεγόν, να αποκτήσει παιδί στα 68 της μέσω παρένθετης μητέρας, κάτι που απαγορεύεται στη χώρα.

Η 68χρονη αποκάλυψε τώρα ότι η σύλληψη του παιδιού έγινε με κατεψυγμένο σπέρμα του πεθαμένου γιου της, κάτι που την καθιστά γιαγιά του, πυροδοτώντας νέο σάλο γύρω από τη βιοηθική της παρένθετης μητρότητας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του παιδιού.

Το μωρό, που είναι μερικών εβδομάδων, ονομάστηκε Άνα Σάντρα. Σύμφωνα με το περιοδικό Lecturas, η παρένθετη μητέρα που δέχτηκε να το κυοφορήσει είναι μια Κουβανή που ζει στο Μαϊάμι της Φλόριντας.

«Το κορίτσι αυτό δεν είναι κόρη μου αλλά εγγονή μου» είπε η ηθοποιός, ποζάροντας για το εξώφυλλο του περιοδικού ¡Hola! με το μωρό στην αγκαλιά της. «Αν αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του γιου μου, πώς να μην την τηρήσω;» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι μόνο οι γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους για το θέμα.

 

Το μοναδικό βιολογικό παιδί της Ομπρεγόν, ο γιος της Άλες Λέκιο, πέθανε από καρκίνο το 2020 σε ηλικία 27 ετών.

 

Οι αντιδράσεις για την απόφαση της 68χρονης να αποκτήσει παιδί στα 68 της

Το ¡Hola! αποκάλυψε στις 29 Μαρτίου ότι η Ομπρεγόν υιοθέτησε ένα μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στο Μαϊάμι. Στην Ισπανία απαγορεύεται κάθε μορφής παρένθετη μητρότητα, συμπεριλαμβανομένης και της αποκαλούμενης «αλτρουιστικής», δηλαδή, χωρίς καταβολή χρημάτων στην γυναίκα που κυοφορεί.

Πολλοί υπουργοί της ισπανικής κυβέρνησης επέκριναν την πρακτική αυτή. «Είναι μια μορφή βίας σε βάρος των γυναικών» σχολίασε η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μαρία Μοντέρο.

Η Ομπρεγόν είπε στο περιοδικό ότι η παρένθετη μητρότητα δεν είναι αμφιλεγόμενη στις ΗΠΑ. «Ο κόσμος εδώ είναι ανοιχτόμυαλος όμως στην Ισπανία, ω Θεέ μου, ζούμε στον περασμένο αιώνα» είπε. Η ηθοποιός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτήσει και άλλα παιδιά χρησιμοποιώντας το σπέρμα του πεθαμένου γιου της καθώς εκείνος, όπως λέει, είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει πέντε παιδιά.

Η Ομπρεγόν έγινε γνωστή πρωταγωνιστώντας σε σήριαλ της ισπανικής τηλεόρασης στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τις αρχές του 2000.

Τα σχόλια είναι κλειστά.