Σπύρος Δανέλλης: Η στάση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτονόητη

«Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Μας αρέσει δε μας αρέσει».

Σπύρος Δανέλλης: Η στάση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτονόητη . «Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς ….

Ομιλητής στην εκδήλωση της Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος πήρε τον λόγο τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εισήλθε στην αίθουσα.

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του 92» είπε ο βουλευτής η Ποταμιού, ξεκινώντας τον λόγο του.

«Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση» συνέχισε ο κ. Δανέλλης, ενώ αστειευόμενος για τη επιλογή της ημέρας διεξαγωγής της εκδήλωσης την ίδια μέρα με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και του κόμματος του από την κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται σε κάθε περίπτωση η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Παρά το σημαντικό κόστος, δε δείλιασε» τόνισε ο βουλευτής και συνέχισε:

«Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Μας αρέσει δε μας αρέσει».

Είπε ακόμη πως το Ποτάμι στάθηκε συνεπές, ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είπε: «Μοιραίο πρόσωπο τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτό υιοθετείται και από τον Μητσοτάκη. Σαν αρχαία τραγωδία. Ο γιος υποτάσσεται στον πολιτικό γονέα του πατέρα του. Για το ΠΑΣΟΚ απλώς θλίβομαι και περιμένω να ακούσω τις άλλοτε ψύχραιμες φωνές που κρύβονται στα αντισύριζα λαγούμια».

Στην «πρέσα» ο Δανέλλης

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής αν και έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ποτάμι έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου οι βουλευτές του να πουν «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αν και άλλοι βουλευτές διαχώρισαν την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επί της ουσίας τα δύο αυτά συνδέονται.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλιώς θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.