Στ. Αρναουτάκης: «Η Μάχη της Κρήτης μετέφερε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της πίστης σε αξίες και ιδανικά ενός ολόκληρου λαού».

Ημερομηνία:

Κορυφώνονται στα Χανιά οι επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης.

Στα Χανιά κορυφώνονται σήμερα Κυριακή οι επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην ηρωική Μάχη της Κρήτης, όπου την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
«Η Μάχη της Κρήτης μετέφερε σε όλο τον ελεύθερο κόσμο εκείνης της περιόδου το μήνυμα του ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της πίστης σε αξίες και ιδανικά ενός ολόκληρου λαού» τόνισε στο μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στις σημερινές εκδηλώσεις στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Μάλεμε παρουσία πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, του Γερμανού Πρέσβη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης,τόνισε, πως η
σημερινή Τελετή Μνήμης για την Ογδοηκοστή Τρίτη Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, μας υπενθυμίζει πως σε αυτόν τον τόπο δεν ριζώνει ο ολοκληρωτισμός και οι ιδέες που οδηγούν σε εγκληματικές πράξεις κατά της ανθρωπότητας.

Ο κ. Αρναουτάκης,πρόσθεσε, ότι”εδώ στα Χανιά, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, το Μάιο του 1941 ρίζωσαν μόνοι οι Μεγάλες Ιδέες. Ο αγώνας των Κρητικών κατάφερε να συγκινήσει όλο τον ελεύθερο τότε κόσμο. Μετέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν, όταν αγωνίζονται ενωμένοι στο όνομα της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας.
Σήμερα 83 χρόνια μετά, επαναφέρουμε στη μνήμη μας,το γεγονός πως την περίοδο εκείνη η ανθρωπότητα γνώρισε την παράλογη βία χωρίς όρια και σύνορα, με τίμημα τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. Μεταξύ αυτών και οι 4.500 Γερμανοί Στρατιώτες που είναι θαμμένοι στο Γερμανικό Κοιμητήριο του Μάλεμε. Των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, σε ξένο έδαφος, αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές μιας ιδεολογίας, που στηρίχθηκε στη μισαλλοδοξία και έπαιρνε δύναμη από το ναζισμό.

Στη μνήμη, επομένως, όλων των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Μάχης της Κρήτης, τονίζουμε ότι το ενδιαφέρον όλων μας, πρέπει να εστιάζεται στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας. ”
Ο Περιφερειάρχης στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος στον Γερμανό Πρέσβη,ανέφερε:
“Κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμητική πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελείτε, προωθώντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις
μεταξύ της Ελλάδας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και...

Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, στις εγκαταστάσεις της έδρας...

Xανιά:Ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τα...

Τα Κοινωνικά Συσσίτια Σπλαντζιας διοργανώνουν την ετήσια κοπή της...

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και...

Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, στις εγκαταστάσεις της έδρας...

Xανιά:Ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τα...

Τα Κοινωνικά Συσσίτια Σπλαντζιας διοργανώνουν την ετήσια κοπή της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έως 300 ευρώ ανά τ.μ. για ανακαινίσεις – Ποιοι ωφελούνται από το νέο «Ανακαινίζω–Νοικιάζω»

Στις βασικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας...

Τριμερής: Πρόταση για παραχώρηση του Ντονμπάς για 800 δισ. δολάρια

Επενδύσεις 800 δισ. δολ. στην Ουκρανία για το Ντονμπάς...

Τι αλλάζει σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις – Μπαίνουν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Στόχος του συστήματος είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, μέσω...