Στ. Αρναουτάκης: «Κοντά στους οινοποιούς η Περιφέρεια Κρήτης για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρητικά κρασιά»

Ημερομηνία:

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα τα «ΟιΝοτικά»

«Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά»

Η μεγάλη γιορτή του κρητικού κρασιού αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη φετινή χρονιά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου αφού για μία ακόμα χρονιά γίνεται η έκθεση με 34 οινοποιεία από όλη την Κρήτη και με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της ταυτότητας του κρητικού κρασιού. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με το δίκτυο οινοποιών γιατί κάνουν μία εξαίρετη δουλειά για την αναβάθμιση του κρητικού αμπελώνα. Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Έκθεση «ΟιΝοτικά», ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

«Είναι μία γιορτή για το κρητικό κρασί. Παρουσιάζονται τα κρασιά μετά από μία χρονιά έντονης παρουσίας των αμπελουργών στα αμπέλια, έντονης παρουσίας στα οινοποιεία και σήμερα πλέον έχει την ευκαιρία το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά και κορυφαίας ποιότητας κρητικά κρασιά», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης Στέλιος Ζαχαριουδάκης.

Καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση γιατί αξίζει να δοκιμάσει τα ποιοτικά κρητικά κρασιά, σημείωσε πως εδώ και 17 χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια του δικτύου και των οινοποιών της Κρήτης «ώστε το κρητικό κρασί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά και να έχει καλύτερες επιτυχίες με ό, τι αυτό συνεπάγεται με την εμπορία και την ωφέλεια που έχει στην αμπελουργία και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης».

Στην επίσκεψη στην έκθεση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την...

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

ΒΟΑΚ: Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της...

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ουσιαστικής ενεργοποίησης...

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την...

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

ΒΟΑΚ: Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της...

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ουσιαστικής ενεργοποίησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανάσα καλοκαιρίας αύριο στην Κρήτη πριν την επιστροφή του χειμώνα

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένονται αύριο, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στην...

Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα – Με ποια ιστορικά γεγονότα συνδέεται

Η «Τρίτη και 13» θεωρείται από πολλούς μια… γρουσούζικη...

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Λήγει στις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή...

Κλιμάκωση αποφάσισε το Μπλόκο Νίκαιας – Πρόταση για κάθοδο στο Σύνταγμα και αποκλεισμό εθνικών οδών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του Μπλόκου...