Στ. Αρναουτάκης: «Κοντά στους οινοποιούς η Περιφέρεια Κρήτης για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρητικά κρασιά»

Ημερομηνία:

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα τα «ΟιΝοτικά»

«Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά»

Η μεγάλη γιορτή του κρητικού κρασιού αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη φετινή χρονιά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου αφού για μία ακόμα χρονιά γίνεται η έκθεση με 34 οινοποιεία από όλη την Κρήτη και με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της ταυτότητας του κρητικού κρασιού. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με το δίκτυο οινοποιών γιατί κάνουν μία εξαίρετη δουλειά για την αναβάθμιση του κρητικού αμπελώνα. Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Έκθεση «ΟιΝοτικά», ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

«Είναι μία γιορτή για το κρητικό κρασί. Παρουσιάζονται τα κρασιά μετά από μία χρονιά έντονης παρουσίας των αμπελουργών στα αμπέλια, έντονης παρουσίας στα οινοποιεία και σήμερα πλέον έχει την ευκαιρία το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά και κορυφαίας ποιότητας κρητικά κρασιά», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης Στέλιος Ζαχαριουδάκης.

Καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση γιατί αξίζει να δοκιμάσει τα ποιοτικά κρητικά κρασιά, σημείωσε πως εδώ και 17 χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια του δικτύου και των οινοποιών της Κρήτης «ώστε το κρητικό κρασί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά και να έχει καλύτερες επιτυχίες με ό, τι αυτό συνεπάγεται με την εμπορία και την ωφέλεια που έχει στην αμπελουργία και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης».

Στην επίσκεψη στην έκθεση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: 39χρονος σε κατάσταση αμόκ καταδίωξε γυναίκα...

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο, και...

Κοπή πίτας των εργαζόμενων στο...

Με τη λήξη του εργασιακού ωραρίου, οι εργαζόμενοι...

Ηράκλειο: 39χρονος σε κατάσταση αμόκ καταδίωξε γυναίκα...

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο, και...

Κοπή πίτας των εργαζόμενων στο...

Με τη λήξη του εργασιακού ωραρίου, οι εργαζόμενοι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: 39χρονος σε κατάσταση αμόκ καταδίωξε γυναίκα και ανήλικο παιδί με τσεκούρι!

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο, και...

Με τις Βίκυ Χατζηβασιλείου και Μαρία Εκμεκτσίογλου η δράση της WIN «Building Bridges: Connecting Greece to the World»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση μερικών από τους...

Κοπή πίτας των εργαζόμενων στο κεντρικό Δημαρχείο Ρεθύμνου .

Με τη λήξη του εργασιακού ωραρίου, οι εργαζόμενοι...

Αυτοψία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου για την αποκατάστασή του

Εντατικά προχωρούν οι ενέργειες για την αυτοψία και την...