Στ. Αρναουτάκης: «Κοντά στους οινοποιούς η Περιφέρεια Κρήτης για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρητικά κρασιά»

Ημερομηνία:

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα τα «ΟιΝοτικά»

«Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά»

Η μεγάλη γιορτή του κρητικού κρασιού αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη φετινή χρονιά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου αφού για μία ακόμα χρονιά γίνεται η έκθεση με 34 οινοποιεία από όλη την Κρήτη και με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της ταυτότητας του κρητικού κρασιού. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με το δίκτυο οινοποιών γιατί κάνουν μία εξαίρετη δουλειά για την αναβάθμιση του κρητικού αμπελώνα. Η περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια των οινοποιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να διαφημίσουμε τα ποιοτικά κρασιά του νησιού μας», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Έκθεση «ΟιΝοτικά», ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

«Είναι μία γιορτή για το κρητικό κρασί. Παρουσιάζονται τα κρασιά μετά από μία χρονιά έντονης παρουσίας των αμπελουργών στα αμπέλια, έντονης παρουσίας στα οινοποιεία και σήμερα πλέον έχει την ευκαιρία το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά και κορυφαίας ποιότητας κρητικά κρασιά», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης Στέλιος Ζαχαριουδάκης.

Καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση γιατί αξίζει να δοκιμάσει τα ποιοτικά κρητικά κρασιά, σημείωσε πως εδώ και 17 χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια του δικτύου και των οινοποιών της Κρήτης «ώστε το κρητικό κρασί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά και να έχει καλύτερες επιτυχίες με ό, τι αυτό συνεπάγεται με την εμπορία και την ωφέλεια που έχει στην αμπελουργία και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης».

Στην επίσκεψη στην έκθεση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε εξέλιξη η «μάχη κατά της λακκούβας»...

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τρίγωνο 62 Μαρτύρων – Σπ....

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής ομάδας...

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά είχαν αποσπάσει από δυο...

Σε εξέλιξη η «μάχη κατά της λακκούβας»...

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τρίγωνο 62 Μαρτύρων – Σπ....

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής ομάδας...

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά είχαν αποσπάσει από δυο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε εξέλιξη η «μάχη κατά της λακκούβας» στον Δήμο Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τρίγωνο 62 Μαρτύρων – Σπ....

Ηράκλειο:Συνελήφθησαν δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής ομάδας και απάτη

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά είχαν αποσπάσει από δυο...

Ναζιστικά αρχεία στο φως: Ομαδικός τάφος στο Ρέθυμνο μέσα από φωτογραφίες

Μάχη της Κρήτης: Αδημοσίευτες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ομαδικό τάφο στο...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη,όπλα,κάνναβη και ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και...