Στα αζήτητα το κρητικό ελαιόλαδο – «Πάγωσαν» οι πωλήσεις

Ημερομηνία:

Στα αζήτητα το κρητικό ελαιόλαδο, με τις εμπορικές πράξεις να είναι «παγωμένες», γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους των αγροτών και συνεταιριστών.

Με κακούς οιωνούς έκλεισε η ελαιοκομική περίοδος στο νησί μας, με το λάδι να βρίσκεται στα αζήτητα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, να κάνει λόγο για μια κακή χρονιά.

Ο δάκος και η ξηρασία έδωσαν το χαριστικό χτύπημα στο προϊόν, όπως δήλωσε ο Μύρων Χιλεντζάκης ο οποίος κάνει λόγο για μια ζημιά στο προϊόν, 50% με 60% κατά μέσο όρο, στο νησί.

Σύμφωνα με τη “Νέα Κρήτη”, ο κ. Χιλεντζάκης παραδέχτηκε ότι τη μεγαλύτερη ζημιά έχει υποστεί η Σητεία, όπου η ζημιά, λόγω της ξηρασίας, μεταφράζεται σε 80%.

Στο νησί μας, οι ποσότητες ελαιολάδου αγγίζουν τους 60.000 τόνους ενώ σε επίπεδο χώρας οι ποσότητες ανέρχονται σε 200.000 τόνους εκ των οποίων τυποποιούνται μόνο οι 20.000 τόνοι λαδιού.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία, παράγει και διαθέτει τεράστιες ποσότητες λαδιού στις Ευρωπαϊκές αγορές σε χαμηλές τιμές, όταν οι εμπορικές πράξεις του ελαιολάδου στο νησί μας είναι παγωμένες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έλλη Κοκάλη: Η δημοσιογράφος που δίνει «φωνή»...

Δεν θυμάται τον εαυτό της να περνά δίπλα από...

Σαρμάντζα του Κωνσταντίνου Δομηνίκ με τον Γιάννη...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...

Έλλη Κοκάλη: Η δημοσιογράφος που δίνει «φωνή»...

Δεν θυμάται τον εαυτό της να περνά δίπλα από...

Σαρμάντζα του Κωνσταντίνου Δομηνίκ με τον Γιάννη...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Με 14 αιτήματα στο Μαξίμου – Τι θα συζητήσουν

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους αγρότες ότι δεν υπάρχει...

Εορτολόγιο 19 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει δια ζώσης την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 στο...