Στα αζήτητα το κρητικό ελαιόλαδο – «Πάγωσαν» οι πωλήσεις

Ημερομηνία:

Στα αζήτητα το κρητικό ελαιόλαδο, με τις εμπορικές πράξεις να είναι «παγωμένες», γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους των αγροτών και συνεταιριστών.

Με κακούς οιωνούς έκλεισε η ελαιοκομική περίοδος στο νησί μας, με το λάδι να βρίσκεται στα αζήτητα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, να κάνει λόγο για μια κακή χρονιά.

Ο δάκος και η ξηρασία έδωσαν το χαριστικό χτύπημα στο προϊόν, όπως δήλωσε ο Μύρων Χιλεντζάκης ο οποίος κάνει λόγο για μια ζημιά στο προϊόν, 50% με 60% κατά μέσο όρο, στο νησί.

Σύμφωνα με τη “Νέα Κρήτη”, ο κ. Χιλεντζάκης παραδέχτηκε ότι τη μεγαλύτερη ζημιά έχει υποστεί η Σητεία, όπου η ζημιά, λόγω της ξηρασίας, μεταφράζεται σε 80%.

Στο νησί μας, οι ποσότητες ελαιολάδου αγγίζουν τους 60.000 τόνους ενώ σε επίπεδο χώρας οι ποσότητες ανέρχονται σε 200.000 τόνους εκ των οποίων τυποποιούνται μόνο οι 20.000 τόνοι λαδιού.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία, παράγει και διαθέτει τεράστιες ποσότητες λαδιού στις Ευρωπαϊκές αγορές σε χαμηλές τιμές, όταν οι εμπορικές πράξεις του ελαιολάδου στο νησί μας είναι παγωμένες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Η MoueTTe theatre Group, παρουσιάζει την παράσταση...

Η MoueTTe theatre Group, παρουσιάζει την παράσταση «Η Τρελοβγενιώ»...

Κανόνες στη διέλευση επαγγελματικών οχημάτων και φορτοεκφόρτωση...

Σαφείς οδηγίες και οργανωμένο σχέδιο για τον χρόνο και...

Ηράκλειο:Η MoueTTe theatre Group, παρουσιάζει την παράσταση...

Η MoueTTe theatre Group, παρουσιάζει την παράσταση «Η Τρελοβγενιώ»...

Κανόνες στη διέλευση επαγγελματικών οχημάτων και φορτοεκφόρτωση...

Σαφείς οδηγίες και οργανωμένο σχέδιο για τον χρόνο και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων του Ιουνίου. Τις τελευταίες...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

Αρρύθμιστη υπέρταση: Το μέγεθος του προβλήματος και ο νέος σύμμαχος στην αντιμετώπισή της

Το 90% των υπερτασικών ασθενών θα ρυθμιστούν, αν λαμβάνουν...