Στα Χανιά η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Στη γενέτειρά του τα Χανιά θα κηδευτεί ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωρακης ο οποίος έφησε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Σε ανακοίνωσή του ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη επισημαίνει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα κηδευτεί στο κοιμητήριο του Γαλατά, κοντά στους γονείς και τον αδελφό του.

Στην ανακοίνωση του Παγκρητίου συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:

“Ο ΟυρανοΜίκης, ο Μέγιστος των Νεοελλήνων, έφυγε σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών.

Η πατρώα γη είναι έτοιμη να τον δεχτεί στην αιώνια κατοικία του, στο κοιμητήριο του Γαλατά, κοντά στους δικούς του, τους γονείς, τον αδερφό και τους προγόνους του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένα «Θεού δώρο» για την Ελλάδα.

Ήταν ο Μουσηγέτης της Νεότερης Ελλάδας, ο Πλαστουργός του Νεοελληνικού Πολιτισμού, ο πνευματικός ιερουργός, που με το έργο του και τη στάση ζωής του σηματοδότησε, διαμόρφωσε και καθόρισε την πνευματική – καλλιτεχνική και πολιτιστική ταυτότητα της Νεότερης Ελλάδας και του κάθε ενός Έλληνα ξεχωριστά.

Ο Μίκης, ο Εθνικός Μαχητής και ο Εθνικός Ονειρευτής. Η λύρα της σύγχρονης Ελλάδας, η πνευματική συνείδηση της Ιστορίας της και η λυρική της έκφραση. Η λύρα της Ελληνικότητας και του Ελληνικού Πνεύματος.

Ένας καλλιτέχνης Πνευματικός Ηγέτης, ένας οργανωτής και καθοδηγητής του κοινωνικού συναισθήματος που ένωνε τους Έλληνες κι έγινε ο ιστορικός βηματοδότης κι η φωνή της εποχής του.
Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσουργός που το έργο του έγινε Οικουμενικό. Ένας Καλλιτέχνης που ανήκει στη χορεία των Μεγάλων Δημιουργών του κόσμου.

Μαχητής, θαρραλέος και πρωτοπόρος. Μια απροσκύνητη ψυχή, συνεπαρμένη από οράματα. Ασυμβίβαστος κι αξιοπρεπής, δεν πρόδωσε ποτέ τα πιστεύω του. Δεν υπέκυψε ποτέ. Δεν προσκύνησε. Δεν δείλιασε. Δεν κρύφτηκε. Πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ο Μίκης είδε τον κόσμο πάντα από την πλευρά των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων, των βασανισμένων, των φτωχών κι αδικημένων. Στάθηκε πλάι σ’ αυτούς που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που επαναστατούν, που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν.

Ο Μίκης, με το παράδειγμά του, έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης κι Ελευθερίας. Το σύμβολο του Ριζοσπαστικού, του Μαχητικού Διανοούμενου, του Επαναστάτη και του Απόστολου της ισότητας και του κοινωνικού μετασχηματισμού. Παραδειγμάτισε και εξέφρασε δυνατά το αντιστασιακό φρόνημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Σ’ ευχαριστούμε Μίκη. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας. Το ξέρεις καλά. «Δεν θα βγεις ποτέ από εκεί!».
Αγαπημένε μας Φίλε, σ’ αποχαιρετούμε μ’ ένα δάκρυ στα μάτια.
Καλό σου Ταξίδι!”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον Δήμο Ανωγείων

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...