Στα Χανιά η πρεμιέρα για την όπερα “Καπετάν Μιχάλης”

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και η σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, Έφη Θεοδώρου, με αφορμή τη διασκευή του έργου “Καπετάν Μιχάλης” του Ν. Καζαντζάκη σε στυλ όπερας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Τους βασικούς δημιουργούς της παράστασης και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και αντιπρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., Γιάννη Γιαννακάκη, που ενημερώθηκαν για την πορεία των προετοιμασιών.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στη συζήτηση, το έργο που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και πρόκειται για την κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τους πανελλήνιους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα Χανιά τον ερχόμενο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, το εμβληματικό έργο του Καζαντζάκη, ως ένα από τα πιο σημαντικά και πιο «επαναστατικά» δημιουργήματά του, αντανακλά το αιώνιο πάθος για την ελευθερία που οι Κρητικοί επιδεικνύουν διαχρονικά.

Ο Δημήτρης Μαραμής τόνισε ότι η παράσταση θα είναι σε στυλ λαϊκής όπερας, σε δύο πράξεις για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, με τη συμμετοχή πολυμελούς θιάσου, μουσικών και λοιπών συντελεστών, ενώ η σκηνοθεσία του έργου θα γίνει από την Έφη Θεοδώρου, η οποία σκοπεύει να δώσει μια εναλλακτική πνοή στους χαρακτήρες της υπόθεσης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται πρωτογενής παραγωγή Τέχνης στον τόπο μας, ενώ σημείωσε πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. επιτελεί τον σκοπό παγκρήτιας λειτουργίας του, με πολύ σημαντικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα ακόμα και στις ιδιαίτερες περιστάσεις που προκαλεί η πανδημία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα Χανιά, ως κοιτίδα πολιτισμού διαχρονικά, σε μια στιγμή ιδιαίτερου συμβολισμού, είναι έτοιμα να στεγάσουν την πρώτη παρουσίαση του εμβληματικού έργου το καλοκαίρι, ενώ μετέφερε τη διάθεση του Δήμου Χανίων να συμβάλλει, ώστε την παράσταση να απολαύσουν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η παραγωγή και προβολή της πρωτότυπης όπερας «Καπετάν Μιχάλης (Ελευτερία ή Θάνατος)» του Δημήτρη Μαραμή, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο, εμβληματικό, έργο του Νίκου Καζαντζάκη, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με τους 4 μεγάλους Δήμους της Κρήτης, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Ευκαιρία για νέους πτυχιούχους να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό...

Πανελλήνιες εξετάσεις: όταν η επιτυχία δεν χωρά σε έναν βαθμό

Γράφει η Θεοδώρα Πασπαράκη Κάθε χρόνο, η περίοδος των Πανελληνίων...

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...

Σκάνδαλο-μαμούθ με voucher σε παιδικούς σταθμούς: Δήλωναν μέχρι και… 9χρονα παιδιά για να εισπράττουν ΕΣΠΑ!

Μια σοβαρή υπόθεση που αφορά ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και...