Στα χρώματα κίτρινο – κόκκινο φωταγώγησε το Δημαρχείο ο Δήμος Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Στην πανελλήνια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες, την οποία διενήργησε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος ( Ε.Ε.Μ.Η. ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης φωταγωγώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο με τον συνδυασμό των χρωμάτων κόκκινου – κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα.

Η δράση, η οποία υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, προκειμένου το Ρέθυμνο, μαζί με πλήθος άλλων μεγάλων και μεσαίων πόλεων της χώρας, να συμβάλλει στη συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατιτίδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβεβλημένων ατόμων.
Υιοθετώντας λοιπόν, το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας «Η άγνοια είναι μεταδοτικΗ! Μην… κολλάς σε προκαταλήψεις, ενημερώσου σήμερα για την Ηπατίτιδα», ο Δήμος Ρεθύμνου φωταγώγησε το Δημαρχείο, την Κυριακή 28 Ιουλίου2024 (ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας), με τα ενδεδειγμένα χρώματα κίτρινο – κόκκινο, αναλαμβάνοντας το ρόλο του φορέα διάδοσης του μηνύματος της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης της συγκεκριμένης ασθένειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη...

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Ρέθυμνο: Παιδάκι 10 ετών έπεσε σε πηγάδι!

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στο...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη...

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Ρέθυμνο: Παιδάκι 10 ετών έπεσε σε πηγάδι!

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...