Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις κάλπες

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός, αφού άνοιξε από την Καλλιθέα την προεκλογική αυλαία λέγοντας ότι «μυρίζει» εκλογές, συνέχισε σήμερα από το Λονδίνο δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες κάλπες.

«Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες. Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών- ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η επιλογή στην Ελλάδα πλέον είναι, πιστεύω, ξεκάθαρη.

»Οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης και τη διακυβέρνηση του προκατόχου μου, που είναι ο κύριος διεκδικητής στις εκλογές».

Αυτοδυναμία & δεύτερη θητεία

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα παραμένει σε υψηλό επίπεδο και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο με τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης.

«Πάντα πίστευα ότι χρειάζεσαι δύο πλήρεις θητείες στην Ελλάδα ώστε να πραγματικά να ‘αλλάξεις σελίδα’ και να ανέβεις επίπεδο στην αντίληψη που υπάρχει για τη χώρα. Ο κόσμος πλέον συνδέει την Ελλάδα με θετικά συναισθήματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά:

«Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής ‘Πάτσηδες’, τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Η συζήτηση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές άνοιξε όπως επίσης και το θέμα της κατανομής των εδρών στις περιφέρειες της χώρας μετά και τη νέα πληθυσμιακή απογραφή.

«Αν οι εκλογές γίνουνε από τον Μάρτιο και μετά, τότε στην πραγματικότητα πρέπει να γίνουν με τη νέα απογραφή. Αν γίνουνε προηγουμένως, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν και με την παλιά», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Βγαίνει και λέει ότι μυρίζει εκλογές την ώρα που θέλει να το παίζει υπεύθυνος ότι θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο τέλος της τετραετίας και εδώ και έξι 6, 8 μήνες οι υπουργοί του και η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχει σταματήσει να κάνει το οτιδήποτε», λέει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο συναντήθηκε με επιχειρηματίες και επενδυτές, ενώ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του έγινε δεκτός και από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χρυσοί Σκούφοι 2026 από το «αθηνόραμα» Αυτά...

Οι Χρυσοί Σκούφοι από το «αθηνόραμα» απονεμήθηκαν στα κορυφαία...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Χρυσοί Σκούφοι 2026 από το «αθηνόραμα» Αυτά...

Οι Χρυσοί Σκούφοι από το «αθηνόραμα» απονεμήθηκαν στα κορυφαία...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε περιοχές της Κρήτης

Συνελήφθη αλλοδαπός για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης Συνελήφθη χθες...

ΚΚΕ:Το Σάββατο η Θεατρική Παράσταση «ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Θεατρική Παράσταση «ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» Οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου...