Σταθάκης: Καμιά αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος

Ημερομηνία:

Καμιά αύξηση δεν θα γίνει στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ, όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου Ecomobility 2019.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι μέσες τιμές δικαιωμάτων ρύπων τον περασμένο χρόνο δεν ήταν ιδιαιτέρως υψηλές. Οπότε ακόμη και στην περίπτωση επιβολής ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα τιμολόγια.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης της έκπτωσης συνέπειας του 15%, ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτή είναι απόφαση εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης και δεν αφορά το υπουργείο.

Σχετικά με την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που καταβάλλουν οι καταναλωτές) ως αντιστάθμισμα στη επιβολή ρήτρας ρύπων στα τιμολόγια ρεύματος, ο υπουργός ανέφερε ότι το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ (Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ) μετά τη διατήρηση ενός μαξιλαριού ασφαλείας 70 εκατ. ευρω, υπολογίζεται μόνο σε επιπλέον 10 εκατ. ευρώ και ως εκ του τούτου δεν μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ και άρα στα τιμολόγια. Επιπλέον, η αναμενόμενη διείσδυση της πράσινης ενέργειας τον επόμενο χρόνο, η οποία αναμένεται ότι θα είναι σημαντική, δεν επιτρέπει ακόμη συζητήσεις για μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιχορήγηση μελών Επιμελητηρίου Χανίων για την συμμετοχή...

Το Επιμελητήριο Χανίων έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την...

Χανιά: Στο εδώλιο ο οδηγός της Πόρσε...

Μετά την αναβολή τον περασμένο Δεκέμβριο, η δίκη του...

Επιχορήγηση μελών Επιμελητηρίου Χανίων για την συμμετοχή...

Το Επιμελητήριο Χανίων έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την...

Χανιά: Στο εδώλιο ο οδηγός της Πόρσε...

Μετά την αναβολή τον περασμένο Δεκέμβριο, η δίκη του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι, σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων,...

Δήμος Μυλοποτάμου: Διανομή ειδών παντοπωλείου

Ο Δήμος Μυλοποτάμου (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού...

Επιχορήγηση μελών Επιμελητηρίου Χανίων για την συμμετοχή τους στην Food Expo 2026.

Το Επιμελητήριο Χανίων έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την...