Σταθερά υπέρ της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% το 2030 η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Σταθερά υπέρ της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% το 2030 η Ελλάδα
Ο νέος Ευρωπαϊκός Νόμος για το Κλίμα και η βιοποικιλότητα στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ του φιλόδοξου στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% μέχρι το 2030, ως μονόδρομο για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου ήταν o Ευρωπαϊκός Νόμος για το Κλίμα -όπου επετεύχθη αρχική συμφωνία στην πλειοψηφία των διατάξεων του σχετικού νέου κανονισμού- καθώς και η υιοθέτηση σχεδίου συμπερασμάτων για τη βιοποικιλότητα και την ανάγκη για επείγουσα δράση.

Αναφορικά με τον νέο Ευρωπαϊκό Νόμο του Κλίματος, ο κ. Αραβώσης, υπογράμμισε ότι για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μείωσης των εκπομπών τουλάχιστον κατά 55%, ήδη η ελληνική Κυβέρνηση υλοποιεί γενναίες πράσινες και φιλόδοξες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως η απολιγνιτοποίηση, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας – πριν από λίγες ημέρες ψηφίσθηκε ο σχετικός νόμος για τα πλαστικά μιας χρήσης- καθώς και η αλλαγή στο σύστημα διαχείρισης και προστασίας των οικοσυστημάτων. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, όπως τόνισε ο γγ, αποτυπώνονται και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας και στο φιλόδοξο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Σχετικά με την ανάγκη ανάληψης δράσεων για τη βιοποικιλότητα, ο κ. Αραβώσης υπογράμμισε ότι ήδη στη χώρα μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει σε ισχύ τον περιβαλλοντικό νόμο (ν.4685) με τον οποίο βελτιώνεται το καθεστώς προστασίας, διατήρησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο και τις βιώσιμες αρχές περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Περιβάλλοντος ο κ. Αραβώσης είχε συνομιλίες με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Επίτροπο, κ. Frans Timmermans καθώς και με τον γενικό διευθυντή Κλίματος της ΕΕ, κ. Mauro Petriccione, σχετικά με τις περιβαλλοντικές πολιτικές που ακολουθεί η Ελλάδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νωρίτερα αιτήσεις, 300.000 vouchers,...

Με έναρξη την 1η Μαΐου 2026 και άνοιγμα αιτήσεων...

Mega deal Alter Ego Media – Motor...

Τα οφέλη από τη στρατηγική είσοδο των τριών μεγάλων...

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νωρίτερα αιτήσεις, 300.000 vouchers,...

Με έναρξη την 1η Μαΐου 2026 και άνοιγμα αιτήσεων...

Mega deal Alter Ego Media – Motor...

Τα οφέλη από τη στρατηγική είσοδο των τριών μεγάλων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Mega deal Alter Ego Media – Motor Oil – Antenna: Η αποτίμηση των αναλυτών

Τα οφέλη από τη στρατηγική είσοδο των τριών μεγάλων...

Τι ερευνούν οι Αρχές στην υπόθεση του βρέφους στην Ηλεία

Πώς η αναφορά μιας φαρμακοποιού κινητοποίησε τις Αρχές -...

Στην Κρήτη βρέθηκε η 17χρονη από την Αττική για την οποία είχε εκδοθεί Missing Alert

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου...