Σταύρος Αρναουτάκης: Οι Μεσογειακοί Αγώνες ενισχύουν τη θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Η Περιφέρεια της Κρήτης αποτελεί έναν από τους πολύτιμους υποστηρικτές της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», που ξεκίνησαν στις 9 Σεπτεμβρίου και τελούνται με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία στο Karteros Beach Sports Center, στην Αμμουδάρα, στο Ε.Α.Κ.Η. και στη Μαρίνα.

Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε για τη διοργάνωση των Αγώνων:

«Με μεγάλη χαρά και ξεχωριστή τιμή υποδεχτήκαμε στην Κρήτη, τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023». Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη θέση του νησιού μας στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Στη χιλιόχρονη γη των Μινωιτών, στον τόπο που χαρακτηρίστηκε από κορυφαίους ιστορικούς ως ο πρώτος κρίκος στην ευρωπαϊκή αλυσίδα, αναδεικνύουμε τη σημασία των Αγώνων που διεξάγονται στο τόπο μας, με τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών από τις χώρες της Ευρώπης της Ασίας και της Αφρικής.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τονίζουμε πως οι μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις είναι ένα προσκύνημα στο παρελθόν αλλά και μια πράξη πίστης στο μέλλον.

Είναι αυτή η πίστη που εξηγεί γιατί ο αθλητισμός αφορά το μέλλον του σύγχρονου κόσμου. Τις νέες και τους νέους που γίνονται λαμπαδηδρόμοι και μεταφέρουν τις οικουμενικές αξίες της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας των λαών.

Στους εκατοντάδες συμμετέχοντες, αθλήτριες και αθλητές, στους προπονητές και σε όλα τα μέλη των ομάδων ευχόμαστε κάθε επιτυχία, με την ελπίδα ότι από το Αθλητικό Κέντρο Καρτερού, θα σταλεί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, σε μια περίοδο κατά την οποία η ανθρωπότητα και βεβαίως οι Μεσογειακές Χώρες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Θερμά συγχαρητήρια και σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση των αγώνων».

Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» θα ολοκληρωθούν το βράδι της 16ης Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα www.heraklion23.gr.

Τα σχόλια είναι κλειστά.