Στέφανος Κασσελάκης: Στα… χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο θα υπηρετήσει

Το ανέβασε ο ίδιος στο διαδίκτυο και για δεύτερη μέρα οι σφοδρές αντιδράσεις γι’ αυτό που σκέφτηκε και έκανε μπροστά σε παιδιά με αναπηρία συνεχίζονται.

Στέφανος Κασσελάκης: Στα… χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο θα υπηρετήσει

Μετά από την… επίδειξη ευλυγισίας σε σχολείο ειδικής εκπαίδευσης στην Καλλιθέα, ο Στέφανος Κασσελάκης τα «έβαλε» με τη Δόμνα Μιχαηλίδου που του απάντησε, έφερε στο προσκήνιο το στρατιωτικό του και με στενούς συνεργάτες του αξιολογεί όλα όσα λέγονται, γράφονται κι ακούγονται για εκείνον, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει για ακόμα μια μέρα καζάνι που βράζει, με τις βολές για τον νέο πρόεδρο του κόμματος να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η… επίδειξη στο σχολείο

Σε ένα βίντεο ενός λεπτού και 53 δευτερολέπτων, το στιγμιότυπο που προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτό στο οποίο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κάνει… γυμναστική σε ένα κάγκελο.

Σε ένα ειδικό σχολείο, ο 35χρονος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει μια κίνηση που παραπέμπει μάλλον σε παρκούρ για να δείξει ότι μπορεί, ότι είναι γυμνασμένος και σε θέση να κόβει δρόμο όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία. Μόνο που χθες στην Καλλιθέα όλα αυτά έγιναν μπροστά σε παιδιά με σοβαρά κινητικά προβλήματα, που βρίσκονταν λίγα μόνο μέτρα από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Το στιγμιότυπο προκάλεσε σάλο και στα social media, με τον κ. Κασσελάκη να μην παίρνει θέση και να εστιάζει στην παρουσία της Δόμνας Μιχαηλίδου.

«Λυπάμαι που, την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ – ΜΜΕ. Στην χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη. Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική».

Στο βίντεο που ανέβασε, η Δόμνα Μιχαηλίδου δε φαίνεται πουθενά, παρά μόνο η μύτη και τα μαλλιά της για λίγα δευτερόλεπτα. Η υφυπουργός Παιδείας, όπως φαίνεται σε εικόνες που ανέβασε αργότερα η ίδια, ήταν κατά διαστήματα δίπλα του μέσα και έξω από τις αίθουσες του σχολείου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες και εικόνες ντροπής στο ειδικό σχολείο της Καλλιθέας, που είχε παραδοθεί το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντράπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Ντύνεται στα… χακί

Πολλές συζητήσεις από το πρωί προκαλεί και το θέμα με την στρατιωτική του θητεία, με τον ίδιο να φέρεται αποφασισμένος να καταταγεί ακόμα και τον προσεχή Νοέμβριο και να υπηρετήσει τον προβλεπόμενο χρόνο.

Βάσει των όσων προβλέπονται για την ηλικία του, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να υπηρετήσει για 20 μέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Εσωκομματικά πυρά

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι αντιδράσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του 35χρονου στην ηγεσία του κόμματος συνεχίζονται.

Η Νίνα Κασιμάτη προειδοποίησε τον Στέφανο Κασσελάκη πως τυχόν αντικατάστασή της στο συμβούλιο της Ευρώπης, θα είναι ένα πολιτικό casus beli.

«Όποιοι κάνουν τις διάφορες εισηγήσεις, δεν του παρέχουν καλές υπηρεσίες και θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να έχει ο κ. Κασσελάκης μια απευθείας γνώση με τα πράγματα αντί να του φιλτράρονται οι πληροφορίες».

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορούν να τα καταφέρουν.

Οι εισηγήσεις στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφές συνεχίζονται, με τα βλέμματα όλων να είναι πάντα στραμμένα στο προσεχές Συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.