Στέγαση και εργασία για τους άστεγους στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων ως Δικαιούχος Φορέας, σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων ως Διαχειριστή Φορέα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους στο Δ. Χανίων», έχει μισθώσει 10 οικίες για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των ωφελούμενων, με βάση την απόφαση έγκρισης της Δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας 7 ωφελούμενοι, 3 εκ των οποίων με επιδότηση από το πρόγραμμα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Χανίων. Επίσης, οι γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν τον Οκτώβριο στις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, διενεργώντας προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έχει διάρκεια 2 έτη, εγκεκριμένο προϋπολογισμό 400.000€, που αφορά σε 19 νοικοκυριά με 42 ωφελούμενους και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.ΚΑ.).
Στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων. Η αναζήτηση κατοικιών συνεχίζεται, καθώς απαιτούνται 9 ακόμη κατοικίες στα όρια του Δήμου Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 08:30-14:30, στο τηλ. 28213 41695.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών και Μηχοπ ΠΚ:...

12 χρόνια μετά «ο Παύλος Φύσσας ζει» στον αγώνα...

Χανιά:Πορεία του προγράμματος δακοκτονίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας...

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών και Μηχοπ ΠΚ:...

12 χρόνια μετά «ο Παύλος Φύσσας ζει» στον αγώνα...

Χανιά:Πορεία του προγράμματος δακοκτονίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τσουχτερό – πρόστιμο αν μεταφέρεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ με το… αυτοκίνητο!

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μόλις τέθηκε σε πλήρη...

Social media: Πώς να αποφύγετε το ενοχλητικό περιεχόμενο

Βίαιες εικόνες και video γίνονται πολύ συχνά viral στα...

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει γενετικούς και γονιδιακούς παράγοντες, ενός...

Ισχυροί άνεμοι την Τρίτη στο Ηράκλειο

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου...