Στέγαση και εργασία για τους άστεγους στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων ως Δικαιούχος Φορέας, σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων ως Διαχειριστή Φορέα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους στο Δ. Χανίων», έχει μισθώσει 10 οικίες για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των ωφελούμενων, με βάση την απόφαση έγκρισης της Δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας 7 ωφελούμενοι, 3 εκ των οποίων με επιδότηση από το πρόγραμμα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Χανίων. Επίσης, οι γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν τον Οκτώβριο στις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, διενεργώντας προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έχει διάρκεια 2 έτη, εγκεκριμένο προϋπολογισμό 400.000€, που αφορά σε 19 νοικοκυριά με 42 ωφελούμενους και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.ΚΑ.).
Στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων. Η αναζήτηση κατοικιών συνεχίζεται, καθώς απαιτούνται 9 ακόμη κατοικίες στα όρια του Δήμου Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 08:30-14:30, στο τηλ. 28213 41695.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τον...

Με θλίψη αποχαιρετούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, που άφησαν το...

«Ο Δήμος Πλατανιά για τις πραγματικές Συνθήκες...

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Αντιπεριφέρειας Κρήτης και...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τον...

Με θλίψη αποχαιρετούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, που άφησαν το...

«Ο Δήμος Πλατανιά για τις πραγματικές Συνθήκες...

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Αντιπεριφέρειας Κρήτης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι επιδοτήσεις στο Μυλοπόταμο στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών

Το "καυτό" θέμα των επιδοτήσεων με φόντο το σκάνδαλο...

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην επιβατική κίνηση το επτάμηνο

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

myAGRO: Νέα πλατφόρμα, νέοι κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις

Διασταύρωση στοιχείων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των...