Στη φυλακή ο πατέρας, για την σεξουαλική κακοποίηση του γιου του

Ημερομηνία:

Κρίθηκε ένοχος και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης

Ένοχος κρίθηκε ξανά, ο πατέρας που καταδικάστηκε πρωτόδικα για την σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου του. Η υπόθεση εκδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης, με τον άνδρα να κρίνεται ξανά ένοχος. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και φυλάκιση ενός έτους για την κατηγορία της διάπραξης των γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών, που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Καθώς καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, οδηγείται στη φυλακη.

Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου (λόγω λευκού ποινικού μητρώου) και η έφεση του είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην πλησιάσει ποτέ ξανά το παιδί του.

“Η δικαιοσύνη ανακουφίζει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς μεροληψίες και στερεότυπα” – δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Νίκο Πετρίδη, η καταδίκη στηρίχτηκε ουσιαστικά στην πραγματογνωμοσύνη μιας ιδιώτη παιδοψυχολόγου και στα όσα κατήγγειλε η γιαγιά του παιδιού, παρά το γεγονός ότι καμία από τις πραγματογνωμοσύνες των παιδοψυχολόγων-παιδοψυχιάτρων δε “μιλάει” για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί σε ηλικία μόλις 4 ετών άρχισε να επιδεικνύει μία σεξουαλική συμπεριφορά αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νωρίτερα αιτήσεις, 300.000 vouchers,...

Με έναρξη την 1η Μαΐου 2026 και άνοιγμα αιτήσεων...

Στην Κρήτη βρέθηκε η 17χρονη από την...

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου...

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νωρίτερα αιτήσεις, 300.000 vouchers,...

Με έναρξη την 1η Μαΐου 2026 και άνοιγμα αιτήσεων...

Στην Κρήτη βρέθηκε η 17χρονη από την...

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Mega deal Alter Ego Media – Motor Oil – Antenna: Η αποτίμηση των αναλυτών

Τα οφέλη από τη στρατηγική είσοδο των τριών μεγάλων...

Τι ερευνούν οι Αρχές στην υπόθεση του βρέφους στην Ηλεία

Πώς η αναφορά μιας φαρμακοποιού κινητοποίησε τις Αρχές -...

Στην Κρήτη βρέθηκε η 17χρονη από την Αττική για την οποία είχε εκδοθεί Missing Alert

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου...