Στη Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας [Video]

Οργή πολιτών / «Δεν μπορούμε πια να τα φέρουμε βόλτα – Είναι ο χειρότερος χειμώνας»

Στη Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας [Video]

Καταστηματάρχες, έμποροι και πολίτες της Νίκαιας περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα τι βιώνουν – «Τώρα είναι πιο δύσκολα και από τα μνημόνια»
Ανησυχία, απογοήτευση, οργή. Με αυτά τα συναισθήματα περιέγραψαν καταστηματάρχες, έμποροι και πολίτες της Νίκαιας στον Αλέξη Τσίπρα που περιόδευσε στο δήμο το πρωί, την έκδηλη ανησυχία τους για την κατάσταση με το τεράστιο κύμα ακρίβειας που έχει σαρώσει τα πάντα.

«Μόλις ήρθαν οι λογαριασμοί του ρεύματος σταμάτησε η κίνηση στην αγορά» τόνισε γυναίκα καταστηματάρχης στον κεντρικό δρόμο της Νίκαιας σημειώνοντας ότι τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Τώρα είναι πιο δύσκολα και από τα μνημόνια» ανέφερε άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη δώρων που είχε ανοίξει το μαγαζί το 2010 για να συμπληρώσει ότι υπάρχει πλέον κόπωση. Γιατί μετά τα μνημόνια ήρθε ο κορωνοϊός και μετά οι ανατιμήσεις.

Το ξέσπασμα οργής όλων πλέον είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
«Από 400 ευρώ μας ήρθε 1.200 ευρώ. Γελάμε για να μην κάνουμε επίθεση. Τρεις φορές πάνω. Ήταν θεϊκή έκπληξη πριν από τα Χριστούγεννα» είπε με δηκτική διάθεση ζευγάρι ιδιοκτητών που άνοιξαν το μαγαζί τους με την πανδημία με αποτέλεσμα να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή ή κάποια άλλη ενίσχυση.
Όπως εξήγησαν με όλες αυτές τις αυξήσεις προς το παρόν δουλεύουν για το κράτος. Όσο για τις 5 ημέρες που έμειναν χωρίς ρεύμα δεν πήραν καμία αποζημίωση.

Εκπρόσωπος των επαγγελματιών του δήμου έδωσε μια λίστα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάστασή τους αφού εξαιτίας της ακρίβειας, των αυξημένων λογαριασμών και της εκτόξευσης των τιμών των πρώτων υλών τα φέρνουν εξαιρετικά δύσκολα βόλτα. Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνουν οι πολίτες έχουν μειωμένη αγοραστική δύναμη.

Απογοητευμένοι με την ακραία ακρίβεια και τις τιμές ρεκόρ στα καύσιμα ήταν και οι πολίτες που συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε καφέ της Νίκαιας.

Οδηγός ταξί περιέγραψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πόσο δύσκολα βγαίνει πλέον το μεροκάματο. «Είναι ο χειρότερος χειμώνας. Ο κόσμος δεν παίρνει πια ταξί. Έχει μειωθεί πολύ. Δηλαδή εγώ που νοικιάζω το ταξί, πάω μεροκάματο στο σπίτι 4 και 7 ευρώ».

«Μην με κοιτάς εμένα. Είμαι φτωχός και δεν έχω αυτοκίνητο» είπε με έκδηλη χιουμοριστική και ειρωνική διάθεση άλλος πολίτης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ.Σκυλακάκη.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την περιοδεία του στη Νίκαια καταθέτοντας γαρύφαλλα στον ηρωικό τόπο της θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών, που εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους δοσιλόγους το 1944 στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.