Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης τις κατεπείγουσες προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στη Βουλή φέρνει σήμερα ο Νίκος Ηγουμενίδης το έγγραφο προτάσεων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ στην αναφορά του, το έγγραφο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αφορά κατεπείγουσες προτάσεις της Ομοσπονδίας για συμπληρωματικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού τονίζοντας την αγωνία των εμπόρων μέσα από το ίδιο το κείμενο: «Οι επιχειρήσεις που αναγκαστικά ανέστειλαν, την λειτουργία τους, αλλά και αυτές που συνεχίζουν την λειτουργία τους, για να κρατήσουν την οικονομία μας, με δραματικές οικονομικές συνθήκες, πρέπει εξίσου να συμπεριληφθούν, στα μέτρα στήριξης, από την πολιτεία, γιατί μετά από μία κρίση 10 ετών, δεν μπορούν να μπουν ξανά σε ένα νέο κύκλο κρίσης και να καταστραφούν».

Η Ομοσπονδία ζητά να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η επιδότηση για το δώρο του Πάσχα, διότι είναι αδύνατο να καταβληθεί με επιχειρήσεις κλειστές ή να υπολειτουργούν, η ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που δεν θα εισπράξουν αξιόγραφα που προέρχονται από τουρίστες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κλπ), δεδομένου ότι για τις επιχειρήσεις αυτές λόγω της πανδημίας έχει ακυρωθεί ο οικονομικός προγραμματισμός τους, το κλείσιμο στις εμπορίες αυτοκινήτων με κρατική εντολή ώστε το προσωπικό τους να συμπεριληφθεί στην ομπρέλα προστασίας, η ένταξη στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας της φύλαξης σε 24ωρη βάση των εμπορικών καταστημάτων, για όσο χρονικό διάστημα αυτά θα παραμένουν κλειστά και η επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων.

Λόγω των παραπάνω ο Νίκος Ηγουμενίδης με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση απέστειλε το έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς καλώντας τους να τον ενημερώσουν για όλες τις σχετικές τους ενέργειες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 63χρονου...

Δίνονται στη δημοσιότητα ,κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Είναι μια ευκαιρία και μια αφετηρία για...

Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 63χρονου...

Δίνονται στη δημοσιότητα ,κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Είναι μια ευκαιρία και μια αφετηρία για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του...

Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027»

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027» συνεδριάζει για...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ακύρωση Συναυλίας Δημοτικής Χορωδίας στο Βραχάσι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ (3/6) συναυλία...