Η στιγμή που αεροπλάνο πέρασε ξυστά από αυτοκίνητο [Σοκαριστικό Βίντεο]

Λόγω της βλάβης που εμφάνισε το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην ίδια βάση

Πανικός επικράτησε σε δρόμο στην Καισαρεία της κεντρικής Τουρκίας, όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Πανικός επικράτησε σε δρόμο στην Καισαρεία της κεντρικής Τουρκίας, όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέρασε ξυστά πάνω από τα αυτοκίνητα, καθώς εμφάνισε βλάβη στη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη κατά την απογείωση του αεροσκάφους, ενός C-160 από την 12η Διοίκηση της Βάσης Μεταφορών στην Καισάρεια για μια εκπαιδευτική πτήση, με οδηγούς να καταγράφουν σε βίντεο, που ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη χαμηλή του πτήση.

Υπέστη βλάβη και προσγειώθηκε στην βάση

Λόγω της βλάβης που εμφάνισε το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην ίδια βάση και μολονότι υπέστη ζημιές, οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι, τόσο οι πιλότοι όσο και το πλήρωμα διέφυγαν τον κίνδυνο τραυματισμού.

«Το αεροσκάφος μας υπέστη ελαφρές ζημιές κατά την αναγκαστική προσγείωση. Η υγεία των πιλότων και του πληρώματος είναι καλή», ανέφερε σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετά το συμβάν.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι το δικινητήριο αεροσκάφος C-160D Transall του γαλλογερμανικού κονσόρτιουμ Transport Allianz μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 16 τόνων, 91 επιβάτες, 60 εξοπλισμένους αλεξιπτωτιστές ή 62 τραυματίες.

Από το 2021 και 2022 αντίστοιχα που το απέσυραν η Γερμανία και η Γαλλία, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι η μοναδική που συνεχίζει να χρησιμοποιεί δύο τέτοια αεροσκάφη της 221ης μοίρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.