Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου για την Παπούρα

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο

Μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τη σταθερή και ξεκάθαρη θέση του Δήμου, σχετικά με το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα της Παπούρας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η αρχαιολογική ανασκαφή πρέπει να ολοκληρωθεί, το μνημείο να στερεωθεί και να προστατευθεί, στη συνέχεια να αναδειχθεί και να καταστεί επισκέψιμο. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν με “σφιχτό εναγκαλισμό” του μνημείου από τις εγκαταστάσεις του ραντάρ».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η θέση του ραντάρ, όπως φαίνεται σε σκαρίφημα που διέρρευσε, δεν είναι αποδεκτή, αφού είναι σχεδόν εφαπτόμενη του μνημείου και ότι για την απαιτούμενη βάση του ραντάρ θα χρειαστεί νέα αρχαιολογική ανασκαφή, γεγονός που είναι απόλυτα αντιφατικό με την επίκληση του χρόνου.

Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε όσα του εξέθεσε ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι η πρόταση προς το ΚΑΣ έχει βελτιωθεί, χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος. Η βελτιωμένη πρόταση θα εξεταστεί σε προσεχή συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνάντηση, παρά την ασάφεια σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Υποδομών και δήλωσε ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ για να καταθέσει τη θέση του Δήμου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε»...

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Λατομείο στις Γούρνες: Βροντερό «όχι» από φορείς,...

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών, Νίκος Σωμαράς, μιλά...

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε»...

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Λατομείο στις Γούρνες: Βροντερό «όχι» από φορείς,...

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών, Νίκος Σωμαράς, μιλά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άτομα με αναπηρία: Ποιοι δικαιούνται «προσωπικό βοηθό»

Μεταξύ άλλων, απαιτείται πιστοποίηση αναπηρίας ΚΕΠΑ τουλάχιστον 67% με...

Ολυμπιακός: Μετράει ώρες ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός προπονητής θα συναντηθεί αύριο με τον Βαγγέλη...

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε» το «κοκτέιλ» του καλοκαιριού

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Επίδομα παιδιού: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για 1, 2 και 3 παιδιά – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο

Σημαντική ενίσχυση του επιδόματος παιδιού Α21 εξετάζει η κυβέρνηση...