Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Συνεργασία με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Θοδωρή Λιβάνιο έχει την προσεχή Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης , με αντικείμενο την προώθηση του έργου κατασκευής Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου, στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα της κοινωνίας του Ρεθύμνου, τη χρηματοδότηση του οποίου διεκδικεί επίμονα ο Δήμος Ρεθύμνης. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρώην αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημαρχείου, ο Δήμαρχος του είχε καταθέσει ως μοναδικό αίτημα την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στο Ρέθυμνο, αποσπώντας τη διαβεβαίωση του για θετική εξέλιξη του θέματος.
Εν όψει της επικείμενης υπηρεσιακής του συνάντησης με τον αν. Υπουργό ΥΠΕΣ για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πώς «Η μέριμνα και η έγνοια του Δήμου Ρεθύμνης για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες και μαθησιακές ανάγκες, είναι διαρκής. Σταθερός στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων και επαρκών υποστηρικτών δομών, που θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα της εκπαίδευσης και εξειδίκευσής τους. Προσβλέπω στη συνδρομή των τοπικών βουλευτών για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης του έργου, η οποία ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ κι ελπίζω η συνεργασία μου με τον κ. Λιβάνιο να έχει θετικά αποτελέσματα».
Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της ίδιας ημέρας και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λελεδάκης Δημήτρης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.