Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνεργασία στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΔΕΥΑ, έχει την Τρίτη 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ κ. Γιώργης Μαρινάκης.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί η τελική επεξεργασία της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΔΕΥΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 50 εκατομμυρίων Ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει ήδη κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκ μέρους της ΕΔΕΥΑ, πρόταση ψηφιοποίησης των ΔΕΥΑ η οποία θα ενισχύσει τον κοινωφελή χαρακτήρα των επιχειρήσεων μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος τους ώστε οι πόροι που θα εξοικονομούνται να επενδύονται σε έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και θα επιτρέψει στις ΔΕΥΑ να λειτουργούν αποτελεσματικότερα σ΄ ένα περιβάλλον ψηφιακής οικονομίας, ανταποκρινόμενες με επάρκεια στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για υγιεινό και καθαρό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε ανάλογη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον π. Ιούνιο στο Υπουργείο, στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ εξέθεσε με επιχειρήματα τους λόγους που καθιστούν απολύτως αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ σε επίπεδο ψηφιακής λειτουργικότητας των υπηρεσιών τους, τόσο ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης όσο και ο υφυπουργός κ. Λιβάνιος αναγνώρισαν την ανάγκη χρηματοδότησης των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να δρομολογηθεί και υλοποιηθεί η ψηφιακή τους μετάβαση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος ΔΡ. κ. Δημήτρης Λελεδάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηλικιωμένοι σε ΚΑΠΗ της Κρήτης παράγουν μετάξι...

Πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία για την κοινότητα στο ΚΑΠΗ του...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του...

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του...

Ηλικιωμένοι σε ΚΑΠΗ της Κρήτης παράγουν μετάξι...

Πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία για την κοινότητα στο ΚΑΠΗ του...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του...

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε ιρανική επίθεση στα ανοιχτά του Ομάν – Υπέστη σοβαρές ζημιές

Το ελληνόκτητο πλοίο «EPAMINONDAS», σημαίας Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από...

Χανιά:Είχε μικρό οπλοστάσιο στην κατοχή του

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στα...