Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνεργασία στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΔΕΥΑ, έχει την Τρίτη 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ κ. Γιώργης Μαρινάκης.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί η τελική επεξεργασία της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΔΕΥΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 50 εκατομμυρίων Ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει ήδη κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκ μέρους της ΕΔΕΥΑ, πρόταση ψηφιοποίησης των ΔΕΥΑ η οποία θα ενισχύσει τον κοινωφελή χαρακτήρα των επιχειρήσεων μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος τους ώστε οι πόροι που θα εξοικονομούνται να επενδύονται σε έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και θα επιτρέψει στις ΔΕΥΑ να λειτουργούν αποτελεσματικότερα σ΄ ένα περιβάλλον ψηφιακής οικονομίας, ανταποκρινόμενες με επάρκεια στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για υγιεινό και καθαρό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε ανάλογη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον π. Ιούνιο στο Υπουργείο, στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ εξέθεσε με επιχειρήματα τους λόγους που καθιστούν απολύτως αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ σε επίπεδο ψηφιακής λειτουργικότητας των υπηρεσιών τους, τόσο ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης όσο και ο υφυπουργός κ. Λιβάνιος αναγνώρισαν την ανάγκη χρηματοδότησης των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να δρομολογηθεί και υλοποιηθεί η ψηφιακή τους μετάβαση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος ΔΡ. κ. Δημήτρης Λελεδάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ορκωμοσία 3 νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κρήτης

Τρείς νέους υπαλλήλους που θα υπηρετήσουν σε υπηρεσίες της...

Δήμος Μυλοποτάμου: Xρηματοδότηση 2.400.000 ευρώ για έργα...

Μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο Δήμος...

Ορκωμοσία 3 νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κρήτης

Τρείς νέους υπαλλήλους που θα υπηρετήσουν σε υπηρεσίες της...

Δήμος Μυλοποτάμου: Xρηματοδότηση 2.400.000 ευρώ για έργα...

Μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο Δήμος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θερινό Σχολείο: Φυσικές, Βιολογικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές & Τεχνικά έργα 6-19 Ιουλίου 2026

Οι φυσικές καταστροφές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του...

Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με το Δήμαρχο Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, υποδέχθηκε στο γραφείο...

Ο Δήμος Χανίων στην άσκηση δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026»: Την Πέμπτη 21 Μαΐου στην περιοχή Σόδυ – Τάφοι Βενιζέλων

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς...