Στην φυσική πισίνα της Κρήτης ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΄΄Δρόμοι Ζωής΄΄

Ημερομηνία:

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ – Υπάρχει κι αυτή η Κολοκύθα… και πάμε!!

Μια εκδρομή για παιδιά και φωτογράφους, στην φυσική πισίνα της Κρήτης!!!

Θα μπορούσαμε να την αναφέρουμε ως μία από τις τρείς ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, χωρίς να υπερβάλουμε κατ’ ελάχιστον. Καταγάλανα και ιδιαίτερα καθαρά τα νερά της, σε συνδυασμό την λευκή της άμμο, σηματοδοτούν την τέλεια παραλία. Εξίσου μαγευτική όμως είναι και η διαδρομή για να φτάσουμε ως εκεί.

Απέναντι από την Ελούντα, βρίσκεται το μικρό και ιδιαίτερα όμορφο νησάκι της Κολοκύθας (το οποίο επί της ουσίας είναι χερσόνησος, αφού μια στενή λουρίδα γης το συνδέει με την Κρήτη) και αποτελεί τον επόμενο μας προορισμό.

Ενετικές αλυκές (καταφύγιο πολλών πτηνών ακόμη και φλαμίνγκο), πέτρινοι ανεμόμυλοι, μια μικρή διώρυγα κατασκευασμένη από τους Γάλλους το 1897, παλαιοχριστιανική βασιλική του 5-6 αιώνα καθώς η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Φωκά (προς τιμήν του Βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά για την απελευθέρωση της Κρήτης το 961 μ.χ. από τους Άραβες, ορισμένα από τα σημεία που θα δούμε.

Η κίνηση μας θα γίνει σε πεδίο με χωματόδρομο, μονοπάτι αλλά και εκτός μονοπατιού.

Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, για μπάνιο στην ομώνυμη παραλία. Τέλος, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και χαλάρωση στο γραφικό θέρετρο της Ελούντας.

Άλλη μια εκδρομή σχεδιασμένη για παιδιά (ασχέτου ηλικίας)!!

Ώρες πορείας 3:00 Β.Δ. 1

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 12/11/2023.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.

Hiking Club · Geor. Papandreou 32, Iraklio 713 06, Greece
★★★★★ · Hiking guide

.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.Κouklinos Tours.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των ΜΑΤ με τα Μπλόκα των Αγροτών

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

1 Δεκεμβρίου : 112 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και...