Στην Κρήτη Διεθνές Συνέδριο για τις Διάχυτες Υπολογιστικές Τεχνολογίες στην Υγεία

Ημερομηνία:

Το 18ο Διεθνές Συνέδριο για τις Διάχυτες Υπολογιστικές Τεχνολογίες στην Υγεία με τίτλο «18th EAI International Conference on Pervasive Computing Technologies for Healthcare» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης, από 17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2024, με την ενεργό συμμετοχή και συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στόχος του συνέδριου είναι να παρουσιαστούν οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στην τηλεϊατρική, οι νέες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της νόσου Covid-19 και ο τρόπος με τον οποίο η υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να επανασχεδιαστεί, σε συνεργασία με τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, με σκοπό τη δημιουργία προηγμένων συστημάτων φροντίδας.

Όσοι βρεθούν στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δυο ανοικτές ομιλίες για το κοινό: Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου την ομιλία της Mary P. Czerwinski, Partner Research Manager, Human Understanding and Empathy (HUE) Research Group, Microsoft Research, με τίτλο: «Technology for Health and Wellbeing in the Workplace» και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου την ομιλία του Καθηγητή Ιατρικής Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νικόλαου Μαγκλαβέρα, ο οποίος θα μιλήσει για: «Personalised health driven by digital health systems and multi-source health/environmental data, ML/AI/DL analytics and predictive models».

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά επιστημονικά ευρήματα της σύγχρονης έρευνας αιχμής στις διάχυτες τεχνολογίες υπολογιστών και ο αντίκτυπός τους στην καινοτομία στον τομέα της υγείας.
Η υψηλή απήχηση και ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου αποτελεί πόλο έλξης για τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων από κορυφαία Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας.
Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Καινοτομία (EAI) και συνδιοργανώνεται από τον Καθ. Χαρίδημο Κονδυλακη (ΙΤΕ) και τον Δρ. Αντρέα Τριανταφυλλίδη (ΕΚΕΤΑ).
Για περισσότερες πληροφορίες: https://pervasivehealth.eai-conferences.org/2024/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Τουρισμός 2026: Υψηλές προσδοκίες, αυξημένες προκλήσεις και...

Με το 2025 να κλείνει ως ακόμη ένα έτος-ρεκόρ,...

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Τουρισμός 2026: Υψηλές προσδοκίες, αυξημένες προκλήσεις και...

Με το 2025 να κλείνει ως ακόμη ένα έτος-ρεκόρ,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι οι αριθμοί και στην Κρήτη

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Υποχρεωτική αλλαγή διπλωμάτων οδήγησης στην ΕΕ – Ποιοι οδηγοί επηρεάζονται και ποια είναι τα επόμενα ορόσημα

Μπροστά σε μια εκτεταμένη διαδικασία αντικατάστασης διπλωμάτων οδήγησης βρίσκονται...

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου

Στο τραπέζι και αναστολή λειτουργίας των λαχαναγορών. Σοβαρές αναταράξεις στη...