Στην Κρήτη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Διήμερη επίσκεψη σε Χανιά και Ρέθυμνο

Στην Κρήτη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Διήμερη επίσκεψη σε Χανιά και Ρέθυμνο

Με τα πανιά φουσκωμένα από την άμεση και μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα για συστράτευση, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν ότι το στοίχημα της ψηφιοποίησης και διαδικτυακής αναβάθμισης του κόμματος μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr όχι απλώς βγαίνει, αλλά ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Προσκλητήριο συστράτευσης από Χανιά και Ρέθυμνο

Από το «δημοκρατικό κάστρο» της Αχαΐας στο νησί των διαχρονικών προοδευτικών και αριστερών αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος βγαίνει μπροστά μαζί με τα στελέχη με στόχο να ακούσει και να συζητήσει με τους πολίτες. Αν και στην Κουμουνδούρου βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα της επίσκεψης, η περιοδεία θα ξεκινήσει από τα Χανιά και θα ολοκληρωθεί, πιθανότατα, στο Ρέθυμνο. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να συμπεριληφθεί η Τετάρτη με επίσκεψη και ομιλία στο Ηράκλειο, η κοινοβουλευτική μάχη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου επιβάλλει την πλήρη απαρτία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου. Ενδέχεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση να προγραμματιστεί σε επόμενο χρόνο και δεύτερη επίσκεψη στο νησί προκειμένου να έχει χρόνο να καλύψει και τους άλλους δύο νομούς. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ωστόσο, δεν είχε ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα.

Με την κοινωνία πρωταγωνιστή

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα θα επισκεφτεί την επαρχία αλλά και τις πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα: «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου».

Η σχέση του άλλωστε με την Κρήτη είναι γνωστή και κρατάει χρόνια. Στις συναντήσεις με φορείς αλλά κυρίως στα καφενεία και στις πλατείες, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ξανά την ανάγκη οι προοδευτικοί πολίτες γίνουν συμμέτοχοι στην υπόθεση της δημιουργίας της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης της νέας εποχής.

Η επιλογή της Κρήτης άλλωστε ως δεύτερος προορισμός της καμπάνιας μόνο τυχαία δεν είναι, αφού από το 2015 και μετά το νησί βάφεται… ροζ στον εκλογικό χάρτη.

«Ξεκινάμε την καμπάνια για να εγγράψουμε όχι απλά νέα μέλη, αλλά ενεργά μέλη, που θα συμμετέχουν στη λήψη των συλλογικών αποφάσεων» τόνιζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αχαΐα, δίνοντας το στίγμα της καμπάνιας και των επόμενων κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας ως στόχο «ένα πανδημοκρατικό κάλεσμα σε όλους με στόχο να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, που θα κάνει αισθητή την παρουσία του απέναντι στο πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έφτιαξαν οι αντίπαλοί μας».

Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ιδίως ενόψει της συζήτησης του λεγόμενου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Σίγουρο θεωρείται ότι θα μιλήσει και για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόρριψη της ενταξιακής διαδικασίας της Βόρειας Μακεδονίας από τη σύνοδο κορυφής.

10.000 εγγραφές στον isyriza.gr

Όταν ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε την Τρίτη από την Πάτρα την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza.gr, ούτε οι πιο αισιόδοξοι στην Κουμουνδούρου δεν περίμεναν ότι, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά, η ανταπόκριση του κόσμου θα ήταν τόσο μαζική.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr συνεχίζονται με σταθερά αυξητικούς ρυθμούς, αφού έως το απόγευμα της Παρασκευής σχεδόν 10.000 άνθρωποι είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στο site.

Το γεγονός ότι τις πρώτες δώδεκα ώρες είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ 4.000 νέα μέλη είναι χαρακτηριστικό. Μάλιστα, κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι από την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, και πριν καν ξεκινήσει η καμπάνια, μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου είχαν ήδη εγγραφεί ακόμα 5.500 νέα μέλη.

Παρά τα λογικά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ώρες, η πλατφόρμα είναι στα πρώτα της βήματα, καθώς αναμένεται να υπάρξουν αναβάθμιση και εμπλουτισμός στο περιεχόμενο και στις δυνατότητες.

Αναμένονται αναβάθμιση και νέες δυνατότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα θα είναι η πλούσια ενημέρωση των εγγεγραμμένων μελών στην πλατφόρμα μέσα από μια αναβαθμισμένη ροή ειδήσεων σχετικά με το κόμμα και την πολιτική συγκυρία. Εξάλλου, στόχος είναι τα μέλη να έχουν ενεργό ρόλο.

«Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, οπαδών. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος γράφεται σε ένα κόμμα για να περιμένει στη σειρά να ικανοποιήσει το μικροαίτημά του.

Πρέπει να έχουν ρόλο αποφασιστικό» έλεγε ο Π. Σκουρλέτης, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογραμμίσει ότι στόχος είναι μέσω και της πλατφόρμας ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες».

Όπως εκτιμούν κομματικά στελέχη, όσο ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής «οργώνουν» τη χώρα «τρέχοντας» την καμπάνια για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική του βάση τόσο το ενδιαφέρον των προοδευτικών πολιτών θα εντείνεται κι αυτό θα αποτυπώνεται με αύξηση των εγγραφών νέων μελών τόσο εκ του σύνεγγυς κατά τη διάρκεια των λαϊκών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, όσο και μέσω του isyriza.gr.

Τα βήματα για την εγγραφή

Tα βήματα για την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πολύ απλά. Πληκτρολογείτε www.isyriza.gr και πατάτε στην επιλογή «εγγραφή».

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητούνται στη φόρμα που θα εμφανιστεί, επιλέγετε κωδικό πρόσβασης και ολοκληρώνετε την εγγραφή.

Μετά το e-mail επιβεβαίωσης που θα λάβετε, η Οργάνωση Μελών στην οποία θα ενταχθείτε θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Η διαδικασία ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία στη Ο.Μ. απ’ όπου θα παραλάβετε την κάρτα μέλους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.