Στην Κρήτη το γιοτ του Αμπράμοβιτς – Δεν μπορεί να πιάσει λιμάνι λόγω κυρώσεων

Στην Κρήτη το γιοτ του Αμπράμοβιτς – Δεν μπορεί να πιάσει λιμάνι λόγω κυρώσεων

Τα δύο σούπερ γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς αξίας 1,5 δισ. πλέουν στα νερά της Μεσογείου χωρίς να μπορούν να βρουν λιμάνι να δέσουν καθώς κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Νότια της Κρήτης εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί το σούπερ γιοτ «Solaris» αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκάφος των 140 μέτρων βρίσκεται εν πλω από την περασμένη Κυριακή όταν κι αναχώρησε από το Μαυροβούνιο για να γλιτώσει την κατάσχεση.

Αφού διέσχισε το Ιόνιο Πέλαγος κατευθύνεται προς τα νότια.

Νότια της Ιταλίας εντοπίστηκε το θωρηκτό του 1 δισ., «Eclipse», που βρισκόταν αρχικά στον Άγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής.

Πριν 5 ημέρες εντοπίστηκε στο Γιβραλτάρ και σήμερα πέρασε τη Μάλτα με ανατολική κατεύθυνση αλλά κι άγνωστο προορισμό.

Παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Βρετανία στον Ρώσο ολιγάρχη, τα δύο σκάφη φέρουν τη σημαία των Βερμούδων, απολαμβάνοντας έτσι παραδόξως μια σειρά από οφέλη όπως την βρετανική προξενική βοήθεια σε ξένες αποβάθρες.

Η Αυστραλία επιβάλλει κυρώσεις σε δύο ολιγάρχες

Την ώρα που ο Αμπράμοβιτς και τα σκάφη του επιδίδονται σ’ ένα κυνηγητό άνευ προηγούμενου, η Αυστραλία ανακοίνωσε τις δικές της κυρώσεις σε δύο Ρώσους ολιγάρχες, τον Βίκτορ Βέκσελμπεργκ και ο Όλεγκ Νεριπάσκα.

Την ίδια ώρα αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στις μπουτίκ της Ρωσίας με άδεια από εμπόρευμα ράφια. Τα εμπορικά που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα έχουν ερημώσει μετά την αποχώρηση των δυτικών εταιρειών.

Οι δύο όψεις του νομίσματος

Σφοδρή επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε γενικός διευθυντής ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για λογοκρισία και ρωσοφοβία.

«Η ελευθερία του λόγου δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει άλλη άποψη. Όλα επικεντρώνονται στη ρωσοφοβία».

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με Ρώσους δημοσιογράφους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά το μαύρο που επιβλήθηκε στο κανάλι που εργάζονταν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.