Στην πανελλήνια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την επιληψία, συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Ρεθύμνου, το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023, με μωβ χρώμα , το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία .
Την πρωτοβουλία για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης ανέλαβαν η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, όπως έχει οριστεί η 13η Φεβρουαρίου 2023.
Στην φετινή διοργάνωση που έχει ως σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», συμμετέχουν 19 Δήμοι της χώρας, στέλνοντας από κοινού, μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Μεταξύ αυτών ο Δήμος Αθηναίων που θα φωταγωγήσει με μωβ χρώμα το σιντριβάνι της Ομόνοιας, ο Δήμος Πειραιά το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι , ο Δήμος Ηρακλείου το κεντρικό Δημαρχείο που βρίσκεται στην Ενετική Λότζια , ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεωργίου Ζογγολόπουλου» θα φωταγωγήσουν το γνωστό γλυπτό «Ομπρέλες» που κοσμεί τη νέα Παραλία κ.α.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.
Εξάλλου, η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, που, από μόνη της, αν δεν υπάρχουν άλλες διαταραχές, δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Στην πανελλήνια αυτή δράση καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και οι πολίτες. Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...