Στην παρουσίαση του πρώτου Data Center ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ημερομηνία:

Στην παρουσίαση του πρώτου Data Center της εταιρίας Lamda Hellix στο Ηράκλειο παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόκειται για το πρώτο Data Center που δημιουργεί η εταιρία στην Κρήτη και αναμένεται να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια ενισχύοντας τον ρόλο της Κρήτης ως κόμβο συνδεσιμότητας στην Ελλάδα και την Μεσόγειο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η επένδυση της Lamda Helix στην πόλη μας, είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η περιοχή μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και οικονομία της γνώσης, αφού η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη».
Σημείωσε παράλληλα ότι «η εγκατάσταση του Data Center στο Ηράκλειο, αναμένεται να επιτρέψει στις επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν να δημιουργήσουν νέα δίκτυα με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο «Νίκος Καζαντζάκης» –...

Ισχυρή άνοδο 6,2%, παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2026,...

Τρεις Εκκλησίες: Στη φυλακή ο 20χρονος φαντάρος...

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος/ελεύθερος ο φίλος...

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο «Νίκος Καζαντζάκης» –...

Ισχυρή άνοδο 6,2%, παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2026,...

Τρεις Εκκλησίες: Στη φυλακή ο 20χρονος φαντάρος...

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος/ελεύθερος ο φίλος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Παρασκευή 17 Ιουλίου – Αναλυτικά περιοχές και ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου...

Πανελλαδικές 2026: Άριστα σε δύο υποψηφίους ΕΠΑΛ που έλαβαν λάθος θέματα! – Η παραδοχή του Ε.Ο.Ε.

Την εκ παραδρομής διανομή λανθασμένων θεμάτων σε δύο υποψηφίους...