Στη Σούδα ωκεανογραφικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στον όρμο της Σούδας, προερχόμενο από την Augusta Ιταλίας, το ερευνητικό ωκεανογραφικό πλοίο Bruse Heezen το οποίο είναι ενταγμένο στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο πλοίο πολλαπλών αποστολών με 100 μέτρα μήκος και 18 μέτρα πλάτος, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να παρέχει: χημική και βιολογική ωκεανογραφία, περιβαλλοντικές έρευνες, ωκεανική μηχανική και θαλάσσια ακουστική / θαλάσσια γεωλογία και γεωφυσική, καθώς και βαθυμετρικές, βαρυμετρικές και μαγνητομετρικές μετρήσεις.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον λόγο παρουσίας του στον κόλπο της Σούδας, δεν αποκλείεται να οφείλετε στις επικείμενες έρευνες για υδρογονάνθρακες αλλά και για την πόντιση του ηλεκτρικού καλωδίου σύνδεσης Πελοποννήσου με Κρήτη.

Στο λιμάνι της Σούδας έχει «δέσει» και ο βαρέως τύπου πλωτός γερανός “Taklift 4”, ενώ από τις 7 Ιανουαρίου βρίσκεται στο λιμάνι το σκάφος “Simar Esperanca”, το οποίο θεωρείται πως σχετίζεται με το έργο πόντισης του ηλεκτρικού καλωδίου σύνδεσης Κρήτης και Πελοποννήσου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.