Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF

Ημερομηνία:

Πρόταση του Αλέξη Καλοκαιρινού για την υπογραφή και τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Πανεπιστημίου Κρήτης και UNICEF

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα Γασάν Χαλίλ εν όψει του μνημονίου συνεργασίας για την παιδική προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18/4 με τη συμμετοχή του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργου Τσαγκαράκη καθώς και στελεχών της UNICEF, συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα συνεργασία.
Ο Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της UNICEF Γασάν Χαλίλ ενημέρωσε τον Αλέξη Καλοκαιρινό, ότι παράλληλα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου, θα υπογραφεί μνημόνιο και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθιστώντας έτσι το Ηράκλειο πρωτοπόρο και ταυτόχρονο πρότυπο για την ανάπτυξη ανάλογων συνεργιών σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός πρότεινε, εκτός από την υπογραφή των διμερών μνημονίων, την υπογραφή ακόμα μιας συμφωνίας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και της UNICEF, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή με χαρά από τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της οργάνωσης του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι «Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική που έχει ως επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, φυσικά και την ασφάλεια και προστασία των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η επικείμενη συνεργασία με τη UNICEF, ένα οργανισμό που προσφέρει σημαντικό έργο για την προστασία των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται να ενισχύσει και να πλαισιώσει τις κοινωνικές δράσεις που η Δημοτική Αρχή ήδη σχεδιάζει, οργανώνει και πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα.».
Σημειώνεται ότι στους τομείς συνεργασίας του μνημονίου περιλαμβάνονται η προώθηση της ενίσχυσης της προστασίας των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, η πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας, η προώθηση δράσεων για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των παιδιών εστιάζοντας στα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, καθώς και στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αιφνιδιαστική μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα...

Παρακολούθηση του καρκίνου του προστάτη μέσω Τεχνητής...

Ο ερευνητής, Δημήτριος Ζαρίδης, ο οποίος θα παραλάβει το...

Αιφνιδιαστική μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα...

Παρακολούθηση του καρκίνου του προστάτη μέσω Τεχνητής...

Ο ερευνητής, Δημήτριος Ζαρίδης, ο οποίος θα παραλάβει το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Phishing: 6 στους 10 καταναλωτές έχουν στοχοποιηθεί

Τι δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξαπάτησης...

Οι μισές παραλίες της Γης θα εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα λένε ειδικοί

Αιτίες είναι η κλιματική αλλαγή και η επέκταση παράκτιων...

Αιφνιδιαστική μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα...

Το πρώτο φιλί δόθηκε πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και δεν ήταν από ανθρώπους

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας...