Στις εργασίες του νέου παιδικού σταθμού στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Αυτοψία στις εργασίες ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Αυξημένης Φροντίδας στη συμβολή των οδών Δρακάκη και Ιλίου, στις Μεσαμπελιές, πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός κατασκευάζεται σε οικόπεδο 1026 μ2 με καλυμμένη επιφάνεια 615,91 μ2, εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) ενώ διαθέτει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία. Ο σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διάταξης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού «Σχεδιάζοντας για όλους» που αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Το έργο, προϋπολογισμού 1.114.332,99 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλό του Στέλιο Μικράκη, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου, το οποίο τώρα έχει μπει σε καλό ρυθμό.

Αμέσως μετά την επίσκεψη δήλωσε: «Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι καίριας σημασίας για την πόλη μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε την έλλειψη θέσεων που υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει τις προδιαγραφές για να αποτελέσει πρότυπο σε ολόκληρη την Κρήτη. Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κλιματική Κρίση στο...

Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ανοικτή ομιλία με θέμα «Ενέργεια και...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς ...

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου εάν το επιτρέψουν οι καιρικές...

Ηράκλειο:Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κλιματική Κρίση στο...

Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ανοικτή ομιλία με θέμα «Ενέργεια και...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς ...

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου εάν το επιτρέψουν οι καιρικές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Οι αγρότες ζητούν 5 ευρώ το λάδι και προειδοποιούν για νέα μπλόκα τον χειμώνα!

Κατώτατη εγγυημένη τιμή για το ελαιόλαδο που στην Κρήτη...

Γιατί η ΑΙ θέλει να μιμηθεί τον Αϊνστάιν

Η παγκόσμια βιομηχανία της ΑΙ εκτιμάται σήμερα στα 430-620...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές αρχίζουν νωρίς – Η έγκαιρη φροντίδα προστατεύει την υγεία των παιδιών

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής τονίζει τη σημασία της...