Στο Ακρωτήρι ο Παναγιώτης Σημανδηράκης #giatachania

Ημερομηνία:

Στο Ακρωτήρι βρέθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιαστικές περιοχές. Η συνάντησή του κ. Σημανδηράκη και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά» με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε στα Κουνουπιδιανά.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια το Ακρωτήρι αναπτύσσεται ραγδαία οικιστικά και οικονομικά. Γίνεται επομένως περισσότερο αναγκαία η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού.

Είναι βασικό εργαλείο για να οριστεί το αναπτυξιακό πλαίσιο, να μπουν κανόνες, να διευθετηθούν οχλούσες δραστηριότητες, όπως οι δεξαμενές καυσίμων στον Άγιο Ονούφριο, με τρόπο που να εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή όχληση στην τοπική κοινωνία».

Αναφερόμενος στη διασύνδεση αεροδρομίου-ΒΟΑΚ, έκανε λόγο για μεγάλο έργο, υπερτοπικού χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι «έχουν ήδη γίνει οι πρώτες μελέτες και είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, σε επίπεδο πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, πώς αυτός ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί.

Το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” είναι πύλη εισόδου της δυτικής Κρήτης συνολικά, για τα Χανιά αλλά και για το Ρέθυμνο. Με τον διπλασιασμό σχεδόν του επιβατικού κοινού, μετά την πρόσφατη επέκτασή του, είναι προτεραιότητα να προχωρήσει ένα απαραίτητο συνοδό έργο».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε ακόμα στην προβληματική κατάσταση του οδικού δικτύου στο Ακρωτήρι, μια πραγματικότητα που, όπως τόνισε, «αφορά το σύνολο των περιαστικών περιοχών και ενισχύει την αίσθηση εγκατάλειψης που έχουν οι κάτοικοι». Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να συμβάλει ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει στην προσπάθεια που γίνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης για να καταστεί λειτουργικό το κλειστό κολυμβητήριο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Παρουσίαση βιβλίου της Άννας Μπιθικώτση με...

«Και Πατέρας και Μύθος»: Μια μουσική αναδρομή στη ζωή...

Χανιά:Προβολή της ταινίας του Aleksandar Petrovic...

«Συνάντησα και Ευτυχισμένους Τσιγγάνους» (1967, 94’) Το φιλμ του...

Χανιά:Παρουσίαση βιβλίου της Άννας Μπιθικώτση με...

«Και Πατέρας και Μύθος»: Μια μουσική αναδρομή στη ζωή...

Χανιά:Προβολή της ταινίας του Aleksandar Petrovic...

«Συνάντησα και Ευτυχισμένους Τσιγγάνους» (1967, 94’) Το φιλμ του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: «More than a Run» – Τρέχουμε μαζί για την ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου),...

Εορτολόγιο 7 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Λευκός Οίκος: Θα χρειαστούν 4 έως 6 εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις στο Ιράν

Επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στη Βαγδάτη - Στις φλόγες...