Στο ΚΕΘΕΑ Χανίων κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ημερομηνία:

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Χανίων:

Σήμερα   Πέμπτη 17-10-2019  κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους: Μαρινάκη Αλέκο Περιφερειακό Σύμβουλο, Λουτσέτη Μπάμπη Δημοτικό Σύμβουλο Χανιών, Ανθούση Δημήτριος & Μαριανάκη Στυλιανό  Δημοτικούς Συμβούλους Πλατανιά , Μελισσάκη Νικήτα & Ζώη Σταύρο Δημοτικούς Συμβούλους Αποκόρωνα  και Φραγκιουδάκη Γεώργιο Δημοτικό Σύμβουλο Κισσάμου, πραγματοποίησε συνάντηση  στο ΚΕΘΕΑ στα Χανιά με σκοπό τη συζήτηση με το προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους γονείς, με αφορμή και της νέες εξελίξεις κατά τις οποίες η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019, αρ. φύλλου 145, άρθρο 8) καταργεί με αυταρχικό τρόπο το αυτοδιοίκητο του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που παράγει πάνω από 30 χρόνια αποδεδειγμένα αποτελεσματικό έργο υψίστης σημασίας για τη νεολαία, παρά τα τεράστια οικονομικά εμπόδια που του έχουν θέσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, περιορίζοντας δραματικά την κρατική χρηματοδότησή του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση όλων των φορέων να ταχθούν ενάντια στην ΠΝΠ, με την οποία η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες τον δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία, και την οποία καταδικάζει το ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι και γονείς νέων σε απεξάρτηση.

Απαιτούμε:

– Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.

– Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο...

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025,...

Αλ. Μαρκογιαννάκης εν όψει νέας σχολικής χρονιάς:...

Τις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων...

Δήμος Χανίων:Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο...

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025,...

Αλ. Μαρκογιαννάκης εν όψει νέας σχολικής χρονιάς:...

Τις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γαλλία: «Ετοιμάστε τα νοσοκομεία για μεγάλη πολεμική εμπλοκή» – Προληπτικά μέτρα ξυπνούν τον εφιάλτη στη χώρα

Η Γαλλία ετοιμάζει νοσοκομεία για να περιθάλψει τραυματίες πολέμου...

Πότε σταματά να ισχύει η παλιά ταυτότητα

Τι θα ισχύσει για τα ταξίδια στην Ευρώπη. Για τον...

Κρήτη: Τι ζητούν ενόψει της ΔΕΘ οι φορείς της αγοράς (βίντεο)

Τι δηλώνουν οι πρόεδροι του ΕΒΕΗ και της ΟΕΣΚ. Όλος...

Μια μυσταγωγική βραδιά στο Ιδαίο Άντρο (βίντεο)

Ο Ψαρογιώργης και ο Γιάννης Αγγελάκας προσέφεραν μια μυσταγωγική...