Στο “Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο” ο Γιώργος Σισαμάκης

Ημερομηνία:

Τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία οι επιστημονικές κοινότητες που λειτουργούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΙΤΕ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (όπως μετεξελίχθηκε το ΤΕΙ Κρήτης).

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, ο κ. Σισαμάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους της τοπικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν και η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η προσπάθεια αυτή, όπως και κάθε άλλη που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας, είναι συλλογική. Κάθε ένας από εμάς, είτε πρόκειται για μεμονωμένο πολίτη είτε για φορέα οφείλουμε να συμμετέχουμε έμπρακτα και όχι απλώς με ευχολόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σισαμάκης..

Ο Δήμος, τόνισε ο ίδιος, οφείλει να ενθαρρύνει  τους νέους επιστήμονες, όπως επίσης να βοηθά ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την παραμονή τους εδώ. «Η υπεραξία που παράγεται σε ανθρώπινο κεφάλαιο, πρέπει να επενδυθεί και στην πόλη» υπογράμμισε ο κ. Σισαμάκης και πρόσθεσε:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να διευκολύνει τη λειτουργία των επιστημονικών κοινοτήτων που φιλοξενεί, να λειτουργεί ως δίαυλος διάχυσης της επικοινωνίας και των αποτελεσμάτων προς όφελος όλης της Τοπικής Κοινωνίας», υπογράμμισε.
Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε στην επίσκεψη στο ΙΤΕ, ότι η χρήση νέων τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει στην πραγματική συμμετοχή των δημοτών στα κοινά και στη λήψη των αποφάσεων. Μια τέτοιου είδους συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Ίδρυμα θα συνεισέφερε στην δημοκρατικότερη λειτουργία του Δήμου, την οποία πρεσβεύει η παράταξη «Ηράκλειο για όλους».

Στις συναντήσεις τονίστηκε η αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων και συνεργασιών δικτύωσης των ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την τοπική παραγωγή,  επιχειρηματικότητα και εν γένει την τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο «Το ανθρώπινο εκπαιδευτικό και ερευνητικό δυναμικό της περιοχής μας είναι σε θέση να σταθεί κάτι παραπάνω από επάξια σε θέματα επιστημονικής κατάρτισης και ανάπτυξης καινοτομιών. Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα είναι “ζωντανές οντότητες” που πρέπει να έχουν στενή επαφή και συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Η συνεργασία αυτή δίνει δυνατότητες και αναπτυξιακές προοπτικές που προσδίδουν στον τόπο μας προστιθέμενη αξία».

                                    

Για την παράταξη «Ηράκλειο για όλους»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος έπεσε από τα...

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα,...

Ηράκλειο: Η απόγνωση για τη φροντίδα της...

Καταγγέλλεται ότι απείλησε να τη σκοτώσει και να βάλει...

Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος έπεσε από τα...

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα,...

Ηράκλειο: Η απόγνωση για τη φροντίδα της...

Καταγγέλλεται ότι απείλησε να τη σκοτώσει και να βάλει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της

Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών,...

Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος έπεσε από τα ενετικά τείχη στο κενό!

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα,...

Ηράκλειο: Η απόγνωση για τη φροντίδα της κατάκοιτης συζύγου «έστειλε» στη φυλακή 85χρονο

Καταγγέλλεται ότι απείλησε να τη σκοτώσει και να βάλει...