Στο Τσαλικάκι ο Κώστας Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Στο Τσαλικάκι, τον ραγδαία αναπτυσσόμενο οικισμό δίπλα στην πόλη, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Κώστας Μαμουλάκης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και μέλη της παράταξης «Νέοι Δρόμοι».

Ο Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε καφενεία της περιοχής, μίλησε με κατοίκους για όλα όσα τους ενδιαφέρουν και σε δηλώσεις του τόνισε «Μετά τα μεγάλα και σπουδαία, συνεχίζουμε με τα καθημερινά και σημαντικά και στο Τσαλικάκι. Μια περιοχή με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ακόμα περισσότερα.

Μεταξύ άλλων:

Βρήκαμε δυο δημοτικά που στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο. Αναλάβαμε και ανακαινίσαμε το παλιό αθλητικό γυμνάσιο, στο οποίο μεταφέρθηκε το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας με αποτέλεσμα το 1ο δημοτικό να έχει στη διάθεσή του ολόκληρο το κτίριο που στεγάζεται, ενώ και τα δυο σχολεία έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης.

Δημιουργήσαμε νέες αίθουσες με μεγάλο προαύλιο χώρο και έφυγαν από τα υπόγεια τα δυο νηπιαγωγεία.
Κάναμε σημαντικές διανοίξεις δρόμων που ανακούφισαν τους κατοίκους (Στεφανογιάννη, Θριάμβου, Μουντάκη, κ.α.).

Ολοκληρώσαμε το πολιτιστικό κέντρο Αγίας Μαρίνας που στεγάζει πλέον όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής.

Κατασκευάσαμε και επεκτείναμε το δίκτυο αποχέτευσης.

Φέραμε στο τελικό στάδιο το σχέδιο πόλης της περιοχής.

Πετύχαμε την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης (Φιλόδημος) την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, δίνοντας λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Κάναμε πολλές ασφαλτοστρώσεις.

Δημιουργήσαμε ένα νέο χώρο δωρεάν στάθμευσης.
Κατασκευάσαμε δυο νέες παιδικές χαρές (Στεφανογιάννη και νηπιαγωγείων).
Αναβαθμίσαμε το δημοτικό φωτισμό με νέες λάμπες οικονομίας.
Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εργολαβία ανάπλασης της πλατείας, του Ηρώου, του δρόμου σύνδεσης με το Ηράκλειο, καθώς και διάφορες εργασίες βελτίωσης της οδοποιίας.
Εντάξαμε τον οικισμό στο δίκτυο αφαλάτωσης προσφέροντας νερό άριστης ποιότητας χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα υδροδότησης.

Στόχοι μας για την επόμενη μέρα είναι:

Η δημιουργία του αθλητικού κέντρου που θα στεγάσει τον ΟΦΑΜ και θα αποτελέσει κυψέλη αθλητικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Η κατασκευή ενός νέου γυμνασίου και ενός Επαγγελματικού Λυκείου – ΕΠΑΛ σε χώρους που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης.
Η συνέχιση των αναπλάσεων.
Η ολοκλήρωση της πολεοδόμησης με τις διανοίξεις νέων δρόμων και τη δημιουργία των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων.
Η δημιουργία δυο ακόμα χώρων αναψυχής και παιχνιδιού για παιδιά και πολλά – πολλά άλλα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό...

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό...

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον Δήμο Ανωγείων

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...