Στο στόχαστρο εργολάβων και ιδιωτών περιοχές Natura στα Λιβάδια στα Φαλάσαρνα

Στο στόχαστρο εργολάβων και ιδιωτών περιοχές Natura στα Λιβάδια στα Φαλάσαρνα

Αλλεπάλληλες αμμοληψίες φέρεται ότι πραγματοποιούνται στην τοποθεσία Λιβάδια στα Φαλάσαρνα, σε περιοχή Natura, από ιδιώτες εργολάβους και όχι μόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για περιβάλλον, που ούτως ή άλλως προστατεύεται από την Κοινοτική νομοθεσία.

Αν κανείς αναζητήσει πληροφορίες για την περιοχή στο διαδίκτυο, θα διαβάσει διθυραμβικά σχόλια για τη βιοποικιλότητα, την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, αλλά θα διαπιστώσει και την διογκούμενη ανησυχία Ευρωπαίων και Ελλήνων επισκεπτών, για παρεμβάσεις που απειλούν την κατά τ’άλλα προστατευμένη περιοχή.

Έτσι τις προηγούμενες ημέρες, μέσα στη νύχτα ένα μεγάλο φορτηγό προσέγγισε την παραλία με τις αμμοθίνες και τη σπάνια βιοποικιλότητα και διενήργησε παράνομη αμμοληψία. Αντίστοιχες καταγγελίες αφορούν αντίστοιχες έκνομες ενέργειες και από άλλους ιδιώτες, που θεωρούν ότι η παρέμβασή τους στους προστατευμένους οικότοπους είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Δήμο Κισσάμου και όπως ενημερωθήκαμε υπάρχει προφορική καταγγελία, η οποία ελέγχεται, λίγα πράγματα ωστόσο μπορεί να γίνουν χωρίς γραπτή αναφορά.

Όπως απεικονίζουν οι φωτογραφίες και το βίντεο, πραγματοποιούνται αμμοληψίες τέτοιας έντασης, που με σταθερό ρυθμό, θα καταλήξουν στην πλήρη καταστροφή του οικότοπου.

Πηγή: ertnews.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.