Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,
η καταστολή της εγκληματικότητας,
η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές
και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέγχθηκαν (2.786) άτομα και (2.398) οχήματα,
συνελήφθησαν (31) άτομα και βεβαιώθηκαν (862) παραβάσεις
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων με έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.04.2024 έως και 02.05.2024.
Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανηλικότητας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:
 Ελέγχθησαν 2.786 άτομα και 2.398 οχήματα.
 Βεβαιώθηκαν 862 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 107 μέθη και 23 λοιπές παραβάσεις.
 Προσήχθησαν 71 άτομα.
 Συνελήφθησαν 31 άτομα εκ των οποίων (4) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Νόμου περί όπλων, Κ.Ο.Κ., Νόμου περί αλλοδαπών και για ηχορύπανση, κ.ά.
 Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και είδη παρεμπορίου.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με...

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με...

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως...