Με στόχο ήρεμα νερά στο Αιγαίο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έρχεται στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια με τον ίδιο να δηλώνει πριν την άφιξή του ότι θεωρεί πως οι δυο πλευρές μπορούν να πετύχουν αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην Αθήνα για λιγότερο από 6 ώρες και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό ενώ επιμέρους συναντήσεις θα γίνονται μεταξύ των ομολόγων των δυο πλευρών.

Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες που θα φορούν στο εμπόριο αλλά και για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Χρηστάκος υπήρξε προβληματισμός πάνω στο ζήτημα αν θα υπάρξει επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την πλευρά της Τουρκίας κι έτσι μάλλον θα υπάρξει επίσκεψη στην Θράκη.

Με τρία αεροσκάφη καταφθάνει η αποστολή Ερντογάν

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει όχι με ένα αλλά με τρία αεροπλάνα.

Συνολικά εννιά υπουργοί θα συνοδεύουν τον Ερντογάν και δημοσιογράφοι.

Κλιμάκιο 130 ατόμων τόσο διπλωματικού χαρακτήρα όσο και πρόσωπα της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου βρίσκονται εδώ και δέκα μέρες στην Αθήνα.

Τον οδικό χάρτη για ήρεμα νερά στο Αιγαίο χαράζουν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Αναφορές στον τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να φτιάξουν έναν οδικό χάρτη, βάσει του οποίου θα συζητηθούν στο προσεχές μέλλον όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...

Αρχαία μυστικά: Δύο αγγεία αποκαλύπτουν τον ρόλο...

Από τη Νάξο έως τον Κύνο: Τα αρχαιολογικά ευρήματα-κλειδιά Για...

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...

Αρχαία μυστικά: Δύο αγγεία αποκαλύπτουν τον ρόλο...

Από τη Νάξο έως τον Κύνο: Τα αρχαιολογικά ευρήματα-κλειδιά Για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eαρινή Ισημερία 2026: Τι ώρα μπαίνει επίσημα η άνοιξη

Η Εαρινή Ισημερία που σηματοδοτεί την έλευση της άνοιξης...

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Ρεθύμνης

Η ανακοίνωση του συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Ρεθύμνης Μετά...

Ρέθυμνο:Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Μελαμπιανάκης

Ένα αγαπητό μέλος της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας έφυγε από τη...