Με στόχο ήρεμα νερά στο Αιγαίο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Με στόχο ήρεμα νερά στο Αιγαίο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έρχεται στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια με τον ίδιο να δηλώνει πριν την άφιξή του ότι θεωρεί πως οι δυο πλευρές μπορούν να πετύχουν αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην Αθήνα για λιγότερο από 6 ώρες και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό ενώ επιμέρους συναντήσεις θα γίνονται μεταξύ των ομολόγων των δυο πλευρών.

Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες που θα φορούν στο εμπόριο αλλά και για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Χρηστάκος υπήρξε προβληματισμός πάνω στο ζήτημα αν θα υπάρξει επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την πλευρά της Τουρκίας κι έτσι μάλλον θα υπάρξει επίσκεψη στην Θράκη.

Με τρία αεροσκάφη καταφθάνει η αποστολή Ερντογάν

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει όχι με ένα αλλά με τρία αεροπλάνα.

Συνολικά εννιά υπουργοί θα συνοδεύουν τον Ερντογάν και δημοσιογράφοι.

Κλιμάκιο 130 ατόμων τόσο διπλωματικού χαρακτήρα όσο και πρόσωπα της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου βρίσκονται εδώ και δέκα μέρες στην Αθήνα.

Τον οδικό χάρτη για ήρεμα νερά στο Αιγαίο χαράζουν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Αναφορές στον τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να φτιάξουν έναν οδικό χάρτη, βάσει του οποίου θα συζητηθούν στο προσεχές μέλλον όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.