Στοιχεία σοκ για τον Παπαντωνίου από το εξωτερικό

Ημερομηνία:

Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα της Eurojust στη Χάγη µε εισαγγελείς και πραγµατογνώµονες από την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.

Χώρες οι οποίες έχουν ήδη δώσει στοιχεία στην Ελλάδα και αναµένεται να δώσουν και άλλα, αφού η έρευνα για τον εκσυγχρονισµό των φρεγατών µε κεντρικό κατηγορούµενο τον πρώην υπουργό κ. Γιάννο Παπαντωνίου συνεχίζεται.

Υπενθυµίζεται ότι το ξετύλιγµα του κουβαριού για να στοιχειοθετηθούν οι ενδείξεις για ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του έγινε αρχικά από την Κύπρο, ενώ ήρθαν απαντήσεις για την κίνηση λογαριασµών και από την Ελβετία, συνθέτοντας έτσι το παζλ της κατηγορίας.

Ελέγχεται ένας αλλοδαπός

Σύµφωνα µε πληροφορίες, στην επίµαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και όπως έγινε γνωστό η ποινική δικογραφία της Αθήνας για τον εκσυγχρονισµό των φρεγατών άνοιξε φάκελο και σε µία από τις άλλες τέσσερις χώρες µε ελεγχόµενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του πρώην υπουργού, κ. Σταυρούλα Κουράκου, 3,5 µήνες µετά την προφυλάκισή της στον Κορυδαλλό, υπέβαλε αίτηµα για αποφυλάκιση, µη αποδεχόµενη την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί.

Και η κ. Κουράκου κατηγορείται για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες, και το αίτηµά της για αποφυλάκιση εκκρεµεί για πρόταση στον εισαγγελέα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί µε διάταξη της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, κ. Ζαµανίκα, στα χέρια της οποίας παραµένει ανοιχτή και η δικογραφία για την αγοραπωλησία της βίλας στη Σύρο, ιδιοκτησίας του ζεύγους Παπαντωνίου.Στοιχεία σοκ για τον Παπαντωνίου από το εξωτερικό . Καρπούς απέφερε η συνάντηση που έγινε προ ηµερών µεταξύ ...

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές...

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές...

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού πιθανώς φέρουν το αρχαιότερο ανθρώπινο DNA στη Γη

Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ένα εντυπωσιακό γενετικό εύρημα...

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...