Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι Εργαστηριακοί γιατροί

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Γιώργος Καστρινάκης, εκπρόσωπος των εργαστηριακών γιατρών και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Τον κ. Καστρινάκη συνόδευε αντιπροσωπεία μικροβιολογικών εργαστηρίων των Χανίων, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Κοκολαντωνάκη, Μιχάλη Μαρινάκη (βιοπαθολόγους) και Ευτύχιο Πεντάρη (χημικό).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών που αφορούν τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά τις ευρωεκλογές, εάν δεν ανταποκριθεί το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούν στον κλάδο τους η εφαρμογή των clawback και rebate, η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση ζήτησης διαγνωστικών υπηρεσιών κ.α., και ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις λύσεις που προτείνουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερής τους ενημέρωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη εκδώσει υποστηρικτική στα αιτήματά τους απόφαση, ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους ενώ τόνισε ότι θα εισηγηθεί σχετικά στο Υπουργείο Υγείας και στους βουλευτές Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...