Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι Εργαστηριακοί γιατροί

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Γιώργος Καστρινάκης, εκπρόσωπος των εργαστηριακών γιατρών και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Τον κ. Καστρινάκη συνόδευε αντιπροσωπεία μικροβιολογικών εργαστηρίων των Χανίων, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Κοκολαντωνάκη, Μιχάλη Μαρινάκη (βιοπαθολόγους) και Ευτύχιο Πεντάρη (χημικό).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών που αφορούν τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά τις ευρωεκλογές, εάν δεν ανταποκριθεί το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούν στον κλάδο τους η εφαρμογή των clawback και rebate, η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση ζήτησης διαγνωστικών υπηρεσιών κ.α., και ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις λύσεις που προτείνουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερής τους ενημέρωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη εκδώσει υποστηρικτική στα αιτήματά τους απόφαση, ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους ενώ τόνισε ότι θα εισηγηθεί σχετικά στο Υπουργείο Υγείας και στους βουλευτές Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά: Τελετή Αγιασμού στις Σχολικές Μονάδες...

Από το Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται το πρόγραμμα Αγιασμού των...

Έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας...

Η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και...

Δήμος Πλατανιά: Τελετή Αγιασμού στις Σχολικές Μονάδες...

Από το Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται το πρόγραμμα Αγιασμού των...

Έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας...

Η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου

Μια νέα, σύγχρονη και όμορφη σχολική «φωλιά» εμπλουτίζει και...

Αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των εσπεριδοειδών από την εμφάνιση του εντόμου Diaphorina citri

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, τους φυτωριούχους,...

Δήμος Πλατανιά: Τελετή Αγιασμού στις Σχολικές Μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης

Από το Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται το πρόγραμμα Αγιασμού των...