Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι Εργαστηριακοί γιατροί

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Γιώργος Καστρινάκης, εκπρόσωπος των εργαστηριακών γιατρών και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Τον κ. Καστρινάκη συνόδευε αντιπροσωπεία μικροβιολογικών εργαστηρίων των Χανίων, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Κοκολαντωνάκη, Μιχάλη Μαρινάκη (βιοπαθολόγους) και Ευτύχιο Πεντάρη (χημικό).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών που αφορούν τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά τις ευρωεκλογές, εάν δεν ανταποκριθεί το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούν στον κλάδο τους η εφαρμογή των clawback και rebate, η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση ζήτησης διαγνωστικών υπηρεσιών κ.α., και ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις λύσεις που προτείνουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερής τους ενημέρωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη εκδώσει υποστηρικτική στα αιτήματά τους απόφαση, ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους ενώ τόνισε ότι θα εισηγηθεί σχετικά στο Υπουργείο Υγείας και στους βουλευτές Χανίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.