Στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κλιντ

Ημερομηνία:

Τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέα Κλιντ υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Τον εξοχότατο Πρέσβη συνόδευε ο Ιωάννης Φωτεινάκης, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα τα καθήκοντα του ως επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων, παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών αλλά και στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολο της, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε πως «η Ιστορία σε δύσκολες περιόδους, έχει δημιουργήσει μια σχέση μεταξύ των δύο χωρών, που μας επιτρέπει να δούμε τα λάθη του παρελθόντος και να συμφιλιωθούμε με αυτό».
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Γερμανίας τόνισε πως «από την πλευρά της Γερμανίας, γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να αποκατασταθούν οι μνήμες, γιατί για να έχουμε ένα κοινό μέλλον, οφείλουμε να κατανοήσουμε το παρελθόν».
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων δώρισε στον Πρέσβη τον κατάλογο της έκθεσης: «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη» στα γερμανικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Τοιχίο γέρνει επικίνδυνα προς τη θάλασσα...

Φόβους για την ευστάθεια τμήματος της παλιάς εθνικής οδού...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Ένας...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από σφοδρή...

Κρήτη: Τοιχίο γέρνει επικίνδυνα προς τη θάλασσα...

Φόβους για την ευστάθεια τμήματος της παλιάς εθνικής οδού...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Ένας...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά από σφοδρή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αν ζούσε ο… Ανδρέας Παπανδρέου: Θα έκανε απλώς ένα νεύμα στο κόμμα του

Δεν είναι εύκολο κάποιος να μείνει στην ιστορία με...

18 Οκτωβρίου 1981: Όταν το ΠΑΣΟΚ θριάμβευε στις εκλογές – Τι έγραφαν τότε τα «ΝΕΑ»

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω στην πρώτη εκλογική νίκη του...

Λένα Ζευγαρά: Το νέο single «Αδέσποτο» και οι εμφανίσεις στο Vog Club Athens

Η Λένα Ζευγαρά βρίσκεται στην πιο δημιουργική και επιτυχημένη...