Στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κλιντ

Ημερομηνία:

Τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέα Κλιντ υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Τον εξοχότατο Πρέσβη συνόδευε ο Ιωάννης Φωτεινάκης, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα τα καθήκοντα του ως επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων, παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών αλλά και στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολο της, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε πως «η Ιστορία σε δύσκολες περιόδους, έχει δημιουργήσει μια σχέση μεταξύ των δύο χωρών, που μας επιτρέπει να δούμε τα λάθη του παρελθόντος και να συμφιλιωθούμε με αυτό».
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Γερμανίας τόνισε πως «από την πλευρά της Γερμανίας, γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να αποκατασταθούν οι μνήμες, γιατί για να έχουμε ένα κοινό μέλλον, οφείλουμε να κατανοήσουμε το παρελθόν».
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων δώρισε στον Πρέσβη τον κατάλογο της έκθεσης: «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη» στα γερμανικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Μεγάλο Αρσενάλι το 5ο Διεθνές Σκακιστικό...

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Μεγάλο Αρσενάλι θα...

Χανιά:Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησε ο...

Στο Μεγάλο Αρσενάλι το 5ο Διεθνές Σκακιστικό...

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Μεγάλο Αρσενάλι θα...

Χανιά:Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησε ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετάθεση για την 1η Οκτωβρίου παίρνει η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή στα ενοίκια

Τέλος στα μετρητά – Οι επιπτώσεις για ενοικιαστές. Παράταση στην...

Ηράκλειο:Επίσκεψη εκπροσώπων Ολλανδικής Πρεσβείας στον Δήμο Χερσονήσου

Έμφαση στην κοινωνική στήριξη και στη διμερή συνεργασία στη...

Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Ρεθύμνης

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με σχετικές...