Στούς τάφους των Βενιζέλων ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στούς τάφους των Βενιζέλων ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στην Συνθήκη της Λωζάνης και στις ενέργειες του Ελ. Βενιζέλου πριν 100 χρόνια που διασφάλισαν την Ειρήνη για όλους τους Έλληνες, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή που την νιώθω πολύ πολύ προσωπικά ως Έλληνας, ως Μακεδόνας να βρίσκομαι για πρώτη φορά εδώ στους Τάφους των Βενιζέλων. Όπως και και στην εποχή του εθνάρχη η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να πραγματώσει τους εθνικούς της στόχους μόνο όταν εντάξει τις εθνικές της προτεραιότητες σε μεγάλα ευρύτερα, Ευρωπαϊκά σχήματα συνεργασίας.

Ο κ. Σχοινάς απηύθυνε και μια προειδοποίηση προς τη γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Ο Βενιζέλος μας εγγυήθηκε 100 χρόνια Ειρήνης με τη συνθήκη της Λωζάνης. Με μια κίνηση μεγάλη που κατάφερε να χτίσει πάνω στις στάχτες της καταστροφής ένα ειρηνικό μέλλον για όλους τους Έλληνες σε μια ασφαλή γειτονιά. Είναι κάποιoi που το ιστορικό επίτευγμα της Λωζάνης προσπαθούν να το ανατρέψουν με αναθεωρητισμούς υβριστικές δηλώσεις και πρακτικές και ανάλογη ρητορεία. Από εδώ, από τους τάφους των Βενιζέλων η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι είναι ότι όποιος διανοηθεί να ξανανοίξει τη συνθήκη της Λωζάνης ή να επιβάλλει αναθεωρητισμό στην περιοχή μας θα έχει μεγάλο πρόβλημα με την ιστορία, δεν θα τον ξεπλύνει εύκολα η ιστορία». ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.