Η Super League συζητά με την ΕΠΟ για την επαγγελματική διαιτησία

«Επιστολή με την οποία ζητάει τη διεξαγωγή συνάντησης για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας απέστειλε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η Super League 1. Η ΕΠΟ προτίθεται να διοργανώσει τη συνάντηση αυτή την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Το θέμα που θα τεθεί είναι η Super League να αναλάβει την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας. Και αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του 2022.

Ηδη, από πλευράς διοργανώτριας για την επαγγελματική διαιτησία έγιναν τα εξής βήματα:

-Η Super League προσέλαβε τον Μάρκ Κλάτερνμπεργκ που, όπως ανακοίνωσε, θα είναι «υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Super League, ο οποίος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το εγχείρημα της Επαγγελματικής Διαιτησίας».

– Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Μαρκ Ρίλεϊ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL – Professional Game Match Officials Limited), της  Αγγλίας. Θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League,

-Στις 24 και 25 Αυγούστου, η Super League, μέσω πρόσκλησης που του απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στην Αθήνα τον τέως πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, μαζί με επιτελείο συνεργατών του με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ενημέρωση των ΠΑΕ για τις βέλτιστες πρακτικές, με έμφαση στη στήριξη της ανεξαρτησίας σε όλα τα επίπεδα των πρωταθλημάτων. Επίσης, αναλύθηκε η δομή και η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας.-Με τον τίτλο «στην τελική ευθεία η επαγγελματική Διαιτησία, στα πρότυπα της Premier League» η Super League, την Πέμπτη 29/9, ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του οργανισμού «Επαγγελματική Διαιτησία Ποδοσφαίρου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» που θα αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία. Επίσης, η διοργανώτρια προσθέτει ότι «θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, πάνω σε διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα».

-Με τον τίτλο «στην τελική ευθεία η επαγγελματική Διαιτησία, στα πρότυπα της Premier League» η Super League, την Πέμπτη 29/9, ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του οργανισμού «Επαγγελματική Διαιτησία Ποδοσφαίρου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» που θα αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία. Επίσης, η διοργανώτρια προσθέτει ότι «θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, πάνω σε διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.