Συγχαρητήρια Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον Καθηγητή Νεκτάριο (Άρη) Αλεξόπουλο

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση
για τον Καθηγητή Νεκτάριο (Άρη) Αλεξόπουλο

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την επιλογή του καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νεκτάριου (Άρη) Αλεξόπουλου στη θέση του Επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου που πρόσφατα ίδρυσε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (Ο.Ο.Σ.Α.) με σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Πρόκειται για το νέο Διεθνές Κέντρο του Ο.Ο.Σ.Α. που θα έχει ως αντικείμενο την δημογραφία και την οικονομική Ανάπτυξη (OECD Crete Centre on Population) και το οποίο θα έχει ως κέντρο αναφοράς την Κρήτη λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Σύμφωνα με τις ιδρυτικές του διακηρύξεις το Κέντρο Κρήτης του Ο.Ο.Σ.Α. φιλοδοξεί να καλύψει, σε διεθνές επίπεδο, την ανάγκη για μελέτες υψηλών απαιτήσεων με αντικείμενο τη ραγδαία επιδείνωση των δημογραφικών δεδομένων και τις προκλήσεις που αυτή δημιουργεί για τη δημόσια πολιτική που ασκείται στο διασυνδεδεμένο περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Η επιλογή του κ. Αλεξόπουλου ανάμεσα σε πλήθος εξαιρετικών υποψηφίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, έπειτα από αυστηρή και αντικειμενική αξιολόγηση από τον Ο.Ο.Σ..Α, καταδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο της ακαδημαϊκής αριστείας και της διεθνούς καταξίωσης των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου μας.
Ως Πανεπιστήμιο Κρήτης, αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένα από τα μέλη του αναλαμβάνει αυτή την ιδιαίτερα τιμητική θέση ευθύνης σε διεθνή οργανισμό.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον κ. Αλεξόπουλο και του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.