Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Ρεθυμνιώτη: “Αθήνα ή Κρήτη; Κρήτη ή Αθήνα; Η εξέταση ανοιχτής καρδιάς είναι πραγματικά σοβαρή!”

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία ενός Ρεθυμνιώτη: “Αθήνα ή Κρήτη; Κρήτη ή Αθήνα; Η εξέταση ανοιχτής καρδιάς είναι πραγματικά σοβαρή!”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΤΩΝ 44 ( Μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου)

“Όταν μία συνηθισμένη ημέρα, έκανα μια συνηθισμένη κατά τους γιατρούς, εξέταση καρδιάς, έπειτα από σωρεία άλλων συνηθισμένων εξετάσεων (τα αποτελέσματα των οποίων ήταν πεντακάθαρα), μου ανακοινώθηκε πως η εγχείρηση τετραπλού by- pass ορίστηκε όχι μόνο αναγκαία, αλλά και επείγουσα. Τα συναισθήματα, τα οποία με κατέκλυσαν, ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένα. ΣΟΚ..!!!

Δεν ήταν ο φόβος, αλλά το αναπάντεχο, το ξαφνικό, το απρόσμενο. Εξ αρχής αναρωτιόμουν, by- pass εγώ; Τόσο νέος; Ναι, γιατί όχι; Κάπνισμα, στρες, κληρονομικότητα. Γιατί όχι; Αφού η κατάστασή μου χαρακτηρίστηκε ως επείγουσα, εγκατέλειψα την αυτολύπηση και την αρνητικότητα και άρχισα να συλλογίζομαι το “που”, το “ποιος”, το “πότε”.

Που θα πραγματοποιηθεί η εγχείρηση, από ποιόν γιατρό και πότε θα γίνει. Τότε δημιουργήθηκε το εξής δίλημμα. Αθήνα ή Κρήτη; Κρήτη ή Αθηνα; Μα η εξέταση ανοιχτής καρδιάς είναι πραγματικά σοβαρή! Ο καρδιοχειρούργος πρέπει να είναι εξειδικευμένος και έμπειρος! Εξάλλου, σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι προτιμούν την Αθήνα!

Ύστερα από ψύχραιμη σκέψη και κατάλληλη ενημέρωση, η επιλογή της απρόσμενης εγχείρησης μου ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης. Η εισαγωγή μου στην ιδιωτική κλινική Creta ΙnterClinic έγινε στις 19/4/2019 και η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2019. Διήρκησε περίπου 6 ώρες, αν και για την οικογένεια μου φάνηκαν χρόνια.

Σήμερα που γράφω το ημερολόγιο δείχνει 05/05/2019. Εκ του αποτελέσματος, είναι φανερό ότι η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής επιβίωσε.
Με το χέρι, λοιπόν, στην “καινούργια” μου καρδιά, δηλώνω πως η επιλογή μου ήταν απόλυτα σωστή για τους εξής λόγους:

Η ομάδα των καρδιοχειρουργών, που αποτελείται από τους Ξενικάκη Θεοχάρη, Μανουσάκη Εμμανουήλ και Ευσταθίου Ανδρέα είναι άρτια εξειδικευμένη, έμπειρη και επιστημονικά καταρτισμένη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σχεδόν μηδενικά ποσοστά θνησιμότητας, ανάμεσα στις εκατοντάδες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται ετησίως.

Η αναισθησιολόγος Μακρυγιαννάκη Χαρά είναι μία εξαιρετική γιατρός, γεμάτη με καλοσύνη και χιούμορ, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα έμπειρα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της εντατικής μονάδας, καθώς και του καρδιοχειρουργικού ορόφου, έχουν την ικανότητα να καθησυχάζουν τους ασθενείς και να δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Η καθημερινή και ολοήμερη καθαριότητα των δημόσιων χώρων από το προσωπικό, είναι στο επίπεδο μιας υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας.

Τα απαιτούμενα οικονομικά έξοδα ήταν, σχεδόν, τα μισά μιας ανάλογης ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα. Δεν χρειάστηκε η οικογένειά μου να επιβαρυνθεί με επιπρόσθετα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι η πρώτη μου επιλογή θα ήταν ένα εγχώριο δημόσιο Νοσοκομείο, αν το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν ήταν υπό κατάρρευση και οι χρόνοι αναμονής άφηναν περιθώρια, καθώς θεωρώ ότι και εκεί οι ικανοί ιατροί είναι πολλοί ασκώντας λειτούργημα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που προανέφερα και απευθυνόμενος σε όλους αλλά κυρίως στους νέους, θα ήθελα να τονίσω ότι η πρόληψη είναι μακράν προτιμητέα από την θεραπεία, το άγχος δεν βοηθά ποτέ κανέναν και εν τέλει, η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ’ ότι φανταζόμουν…..

Μιχάλης Σειραγάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.