Συγκλονίζουν τα παιδιά του άτυχου Μ.Φινοκαλιώτη

Θυσιάστηκε για να τα σώσει!
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκάλεσε συγκίνηση στα δύο παιδιά του αδικοχαμένου, Μανόλη Φινοκαλιώτη, τον Γιάννη και την Κατερίνα.

Όταν ο 44χρονος κατηγορούμενος εκτέλεσε τον 73χρονο γίγαντα, ο γιος του ο Γιάννης ήταν ήδη σωριασμένος και αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο 44χρονος κτηνοτρόφος τον είχε πυροβολήσει πρώτον. Έμαθε για τη δολοφονία του πατέρα του μέρες αργότερα, στο νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Φινοκαλιώτης μέσα στην όλη τραγωδία, στάθηκε τυχερός για τη ζωή του. Ο ίδιος αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι τον φωνάζουν «Λάζαρο» πια. «Ο πατέρας μου δεν γυρνάει πίσω αλλά νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο για τη μνήμη του».

Βαθύτατα συγκινημένη εμφανίστηκε και η αδερφή του, Κατερίνα, η οποία είδε μπροστά στα μάτια της να εκτελούν τον πατέρα της και να πυροβολούν τον αδερφό της, τον οποίο είχε θεωρήσει αρχικώς νεκρό. Η ίδια ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφαση της.

Η Κατερίνα με βουρκωμένα μάτια είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της θυσιάστηκε για να σώσει τη δική της ζωή όταν ο 44χρονος έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος της. Ο κτηνοτρόφος είχε ήδη πυροβολήσει τον αδερφό της και ο πατέρας τους

έσπευσε να προστατεύσει το άλλο του παιδί, προτρέποντας τον 44χρονο, όπως μετέφερε στο δικαστήριο: «εμένα πυροβόλησε, άφησε την εκείνη».https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.